Pentagonul a anunțat luni că alți 500 de soldați americani vor fi desfășurați în Europa pentru a întări flancul NATO, inclusiv în Polonia, România, Germania și Grecia, potrivit CNN.

Secretarul de presă al Pentagonului, John Kirby, a anunțat luni noile desfășurări, despre care a spus că sunt poziționate pentru a sprijini forțele americane aflate deja în Europa ca răspuns la invazia Rusiei în Ucraina.

Pentagonul a ordonat ca avioanele de realimentare KC-135 și echipajele aeriene să fie trimise la Suda Bay, în Grecia, unități de sprijin aerian în Polonia și România și trupe de sprijin pentru muniție și întreținere în Germania, a precizat oficialul.

Noile desfășurări ridică la peste 15.000 numărul de trupe pe care Pentagonul le-a trimis în Europa, inclusiv în țările baltice și în flancul estic al NATO, în perioada premergătoare invaziei Rusiei din 24 februarie și după. În total, peste 100.000 de soldați americani sunt acum staționați în Europa în misiuni permanente sau temporare, a precizat Pentagonul.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.