Un al treilea oraș chinez intră în carantină din cauza unui focar de COVID-19, ridicând numărul celor care au rămas închiși în casele lor în China la aproximativ 20 de milioane de persoane.

Carantina instaurată în orașului Anyang, unde locuiesc 5,5 milioane de oameni, a fost anunțată luni târziu, după ce au fost raportate două cazuri de infectare cu varianta Omicron. Locuitorii nu au voie să iasă în oraș, iar magazinele au fost închise, cu excepția celor care vând produse de primă necesitate.

Alte 13 milioane de persoane sunt blocate în case în Xi’an de aproape trei săptămâni, iar alte 1,1 milioane de persoane în Yuzhou de mai bine de o săptămână. Nu este clar cât va dura izolarea orașului Anyang, întrucât a fost anunțată ca o măsură pentru a facilita testarea în masă a rezidenților, care este o procedură standard în strategia Chinei de identificare și izolare cât mai rapidă a persoanelor infectate.

Blocajele sunt cele mai ample de la închiderea orașului Wuhan și a celei mai mari părți a restului provinciei Hubei la începutul anului 2020, la începutul pandemiei. De atunci, abordarea Chinei a evoluat spre o abordare care vizează zone mai mici afectate de focare pentru închideri.

Apropierea Jocurilor Olimpice de iarnă, care se deschid pe 4 februarie la Beijing, și apariția omicronului au readus carantina la nivel de oraș, în încercarea de a stinge focarele și de a le împiedica să se răspândească în alte părți ale Chinei.

Un oficial al Jocurilor Olimpice de la Beijing responsabil cu controlul bolilor, Huang Chun, a declarat că organizatorii se bazează pe cooperarea sportivilor și a oficialilor pentru a preveni o epidemie care ar putea afecta participarea.

Peste 2.000 de persoane au fost infectate în Xi’an, în cel mai mare focar de infecție din China de la cel inițial din Wuhan. Capitala antică este o atracție turistică populară care găzduiește ruinele Războinicilor de teracotă și, de asemenea, o fabrică de cipuri pentru calculatoare Samsung.

Autoritățile au spun că au instituti carantina pentru limitarea răspândirii, deși a perturbat viețile și tratamentul medical de urgență pentru unii. Orașul a raportat 13 cazuri noi în ultima perioadă de 24 de ore, în scădere de la peste o sută pe zi în perioada de vârf a epidemiei.

Urmărește-ne pe Facebook
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole

VIDEO. George Simion, stropit cu cerneală la Iași

Copreședintele AUR, George Simion, a fost stropit cu cerneală, luni, la Iaşi,…

Rusia avertizează Japonia să nu se amestece în criza din Ucraina

Echipa ministrului rus de externe a avertizat Japonia să nu se amestece…

ÎPS Teodosie a primit trei amenzi într-o singură zi. Arhiepiscopia Tomisului transmite că sunt “ilegale”

ÎPS Teodosie a primit trei amenzi pentru nerespectarea carantinei într-o singură zi.…

SUA le cere cetățenilor americani să părăsească imediat Ucraina

Departamentul de Stat al SUA a cerut evacuarea cetățenilor americani din Ucraina,…

ÎPS Teodosie, amendat cu 1000 de lei pentru că nu a respectat carantina

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a fost amendat, luni, de poliţiştii constănţeni cu…