Grecia se confruntă cu o nouă serie de incendii de vegetație care au cuprins zone forestiere vaste și au amenințat siguranța a numeroase comunități. Situația a determinat autoritățile să evacueze alte sate și un spital din oraș, în timp ce pompierii, sprijiniți de avioane, luptă neobosit împotriva flăcărilor care continuă să se extindă în întreaga țară.

Pe parcursul nopții, un zid colosal de flăcări a străbătut pădurile, avansând spre un oraș portuar din nord-estul Greciei. Confruntate cu această amenințare iminentă, autoritățile au luat decizia dificilă de a evacua opt sate și un spital din oraș. În același timp, pompierii se luptau simultan cu zeci de alte incendii izbucnite în toată Grecia, îngreunate de vânturile puternice și de temperaturile toride ale verii.

Nivelul de risc de incendiu în mai multe regiuni, inclusiv în zona mai largă a Atenei, a fost clasificat marți ca fiind “extrem” pentru a doua zi consecutivă. Ca răspuns, autoritățile au impus o interdicție de acces public în munții și pădurile din aceste zone până cel puțin miercuri dimineață. În plus, au fost ordonate patrule militare pentru a monitoriza și a aplica aceste restricții.

În mod tragic, luni, două persoane și-au pierdut viața, iar doi pompieri au fost răniți în incidente separate în nordul și centrul Greciei. Gravitatea situației a devenit evidentă în momentul în care cel mai mare incendiu necontrolat din țară a intrat în cea de-a patra zi, determinând evacuarea a aproximativ 65 din cei peste 100 de pacienți de la spitalul din Alexandroupolis, în nord-estul Greciei. Acești pacienți au fost transportați la un feribot ancorat în portul orașului, în timp ce alții au fost relocați la spitale din nordul țării.

Două sate de lângă Alexandroupolis au suferit pagube la o școală, mai multe case și un cimitir, iar peste 200 de pompieri, patru avioane și trei elicoptere au luptat cu curaj împotriva flăcărilor. În regiunea Kavala, zeci de case au fost, de asemenea, afectate de un alt incendiu de vegetație, în timp ce un incendiu separat în regiunea de frontieră Evros a devastat parcul național protejat.

În mijlocul haosului, paza de coastă a efectuat o evacuare pe mare, salvând 14 persoane dintr-o zonă de coastă din apropiere și transportându-le în portul Alexandroupolis. Într-o turnură sumbră a evenimentelor, un nou incendiu a izbucnit în zona Aspropyrgos, la periferia vestică a capitalei grecești, determinând autoritățile să emită ordine de evacuare pentru două sate situate în apropiere.

Comunitatea internațională s-a mobilizat pentru a sprijini Grecia în aceste vremuri grele. România a trimis 56 de pompieri, iar Cipru a trimis două avioane care aruncă apă pentru a ajuta în lupta împotriva incendiului din Alexandroupolis. Pompierii francezi și-au împrumutat, de asemenea, expertiza pentru a combate un incendiu separat pe insula Evia.

În această vară a avut loc deja evacuarea a aproximativ 20.000 de turiști de pe insula stațiune Rodos din cauza unui incendiu de vegetație. În mod tragic, doi piloți ai forțelor aeriene au pierit atunci când avionul lor de stingere a incendiilor s-a prăbușit în timp ce luptau împotriva flăcărilor pe insula Evia. Aceste incidente, împreună cu alte trei decese cauzate de incendii, au subliniat urgența implementării unor măsuri preventive solide și a unor răspunsuri rapide în caz de urgență pentru a proteja viețile și a atenua distrugerile cauzate de incendiile de vegetație din Grecia.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Tragedie în Capitală: Dezvoltator imobiliar din Sectorul 3 arestat după o crimă oribilă

Un dezvoltator imobiliar din Sectorul 3 al Capitalei a fost arestat după…

Cod Galben de precipitații mixte și polei în 4 județe din țară

Administrația Națională de Meteorologie a emis astăzi, 7 decembrie, un cod galben…

Sondaj INSCOP: Mircea Geoană favorit pentru alegerile prezidențiale din 2024

Potrivit celui mai recent sondaj de opinie realizat de INSCOP Research la…

Putin a sosit în Orientul Mijlociu flancat de patru avioane de luptă rusești

Președintele rus Vladimir Putin a întreprins o călătorie diplomatică în Emiratele Arabe…

Guyana face apel la SUA și la ONU în timp ce Maduro merge mai departe cu anexarea regiunii Essequibo

Disputa teritorială de lungă durată dintre Venezuela și Guyana s-a intensificat în…

Azi expiră asigurările Euroins. Peste 800.000 de șoferi riscă amendă dacă nu încheie o nouă poliță RCA

Astăzi, 7 decembrie, expiră termenul de valabilitate pentru asigurările RCA încheiate la…

Soldați ruși inculpați penal în SUA pentru torturarea unui cetățean american în Ucraina

Departamentul de Justiție al SUA a depus acuzații de crime de război…

Fost deputat ucrainean prorus, împușcat mortal în Moscova

Un fost deputat ucrainean, considerat de Kiev ca fiind un trădător, a…