Incendiile de vegetație care au străpuns zonele împădurite din nordul Algeriei au ucis cel puțin 65 de persoane, a raportat miercuri televiziunea de stat.

Guvernul a desfășurat armata pentru a ajuta la combaterea incendiilor, care au ars cel mai aprig în regiunea montană Kabylie, iar 28 dintre morți sunt soldați, cu alți 12 răniți grav cu arsuri.

Președintele Abdelmadjid Tebboune a declarat trei zile de doliu național pentru persoanele decedate în incendii și a înghețat activitățile statului care nu au legătură cu incendiile.

Incendiile de pădure au ars zone mari din Algeria, Turcia și Grecia în ultima săptămână, iar un monitor al atmosferei Uniunii Europene a declarat că Marea Mediterană a devenit un punct fierbinte de incendii, ajutat de vremea din ce în ce mai caldă.

Zeci de incendii separate au izbucnit de luni în zonele forestiere din nordul Algeriei și marți ministrul de interne Kamel Beldjoud i-a acuzat pe piromani că au aprins flăcările, fără a furniza nicio dovadă.

Cea mai afectată zonă a fost Tizi Ouzou, cel mai mare district din regiunea Kabylie, unde casele au ars și locuitorii au fugit să se adăpostească în hoteluri, pensiuni și cazare universitară din orașele din apropiere.

Guvernul a spus că îi va despăgubi pe cei afectați.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Alte articole

A murit Paco Rabanne. Creatorul de modă avea 88 de ani

Paco Rabanne, cunoscut pentru parfumurile și creațiile sale de modă, a murit…