Cel puțin 19 persoane au fost ucise, între care nouă copii, și zeci de alte persoane au fost rănite în incendiul unei clădiri de apartamente, în cel mai sângeros incendiu din New York din ultimele trei decenii.

Locuitorii prinși în capcană au spart ferestrele pentru a lua aer și au băgat prosoape umede pe sub uși, în timp ce fumul se ridica dintr-un apartament de la etajul inferior unde a izbucnit incendiul. Supraviețuitorii au povestit că au fugit panicați prin holurile întunecate, abia reușind să respire.

Nouăsprezece persoane au murit în incendiul care a izbucnit duminică, în jurul orei 11:00, în clădirea de apartamente Twin Parks din cartierul Bronx, a confirmat primarul orașului New York, Eric Adams.

Turnul de 19 etaje oferea locuințe la prețuri accesibile și avea o comunitate numeroasă de persoane de origine gambiană. Copiii care au murit aveau 16 ani sau mai puțin, a declarat Stefan Ringel, un consilier principal al primarului.

“Acesta este un moment oribil, îngrozitor și dureros pentru orașul New York”, a declarat Adams reporterilor. “Cifrele sunt îngrozitoare”.

Peste 50 de persoane au fost rănite și 13 au fost spitalizate în stare critică. Comisarul de pompieri a declarat că majoritatea victimelor au inhalat fum.

Incendiul a pornit de la un încălzitor electric portabil aflat în dormitorul unuia dintre apartamente, au declarat oficialii.

Fumul s-a răspândit la fiecare etaj al clădirii, probabil pentru că ușa de la apartament fusese lăsată deschisă, a declarat reporterilor Daniel Nigro, comisarul departamentului de pompieri al orașului.

“Membrii au găsit victime la fiecare etaj și le scoteau în stop cardiac și respirator”, a spus Nigro.

Pompierii au continuat să facă salvări chiar și după ce rezervele de aer s-au epuizat, a precizat Adams. “Rezervoarele lor de oxigen erau goale și totuși au împins prin fum”.

Urmărește-ne pe Facebook
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole

VIDEO. George Simion, stropit cu cerneală la Iași

Copreședintele AUR, George Simion, a fost stropit cu cerneală, luni, la Iaşi,…

Rusia avertizează Japonia să nu se amestece în criza din Ucraina

Echipa ministrului rus de externe a avertizat Japonia să nu se amestece…

ÎPS Teodosie a primit trei amenzi într-o singură zi. Arhiepiscopia Tomisului transmite că sunt “ilegale”

ÎPS Teodosie a primit trei amenzi pentru nerespectarea carantinei într-o singură zi.…

SUA le cere cetățenilor americani să părăsească imediat Ucraina

Departamentul de Stat al SUA a cerut evacuarea cetățenilor americani din Ucraina,…

ÎPS Teodosie, amendat cu 1000 de lei pentru că nu a respectat carantina

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a fost amendat, luni, de poliţiştii constănţeni cu…