Un incendiu puternic a izbucnit în subsolul unui depozit din Capitală în această dimineață, cuprinzând rapid întregul spațiu. În interior se aflau depozitate probele poliției în mai multe dosare penale, care au fost compromise în proporție de 50%. Pompierii au intervenit în număr mare, însă au întâmpinat dificultăți din cauza fumului dens și a lipsei hidranților în zonă.

Conform primelor informații, incendiul a izbucnit în jurul orei 3 dimineața în subsolul fostei fabrici de țigări, transformată acum în depozit. Din cauza arderii lente a materialelor combustibile depozitate acolo, printre care plastic, textile și hârtie, s-a degajat un fum gros care a împiedicat intrarea inițială a pompierilor. După spargerea geamurilor pentru aerisire, echipajele au reușit să intervină și să stingă treptat focul cu ajutorul a peste 18 autospeciale.

Corpurile delicte păstrate în depozit reprezentau probe cruciale în investigarea mai multor infracțiuni. Ele erau supuse periodic unor noi expertize și contraexpertize, fiind esențiale în desfășurarea proceselor penale.

Comunicatul Poliței Capitalei:

“La data de 2 octombrie 2023,  polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 20 au fost sesizați, în jurul orei 18.00, prin sistem 112, cu privire la faptul că, într-o clădire situată în Sectorul 6, ar fi izbucnit un incendiu.

Deplasând-se cu operativitate la fața locului, polițiștii au costatat faptul că incendiul provine de la subsolul unei clădiri, unde se afla amenajata camera de corpuri delicte a Poliției Capitalei, (sectoarele 1-6), unde sunt depozitate bunuri ce se aflau în custodia Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.

De asemenea, membrii echipajelor celor 10 autospeciale SMURD – Pompieri sosite la adresă au pătruns în clădire, constatând faptul că nu există persoane în interior, procedând, totodată, la stingerea incendiului.

Din primele verificări efectuate, s-a stabilit faptul că incendiul există doar la subsolul clădirii, în aproximativ 50% din suprafața acestuia, fiind afectate anumite camere, fără a se cunoaște, la acest moment, cauza probabilă a focarului.

Cercetările au fost preluate de către Serviciul de Investigații Criminale – Sector 6, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere din culpă, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6″, se arată în comunicatul Poliţiei Capitalei.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook