India a raportat joi un record global de peste 314.000 de infecții noi joi, în timp ce o creștere gravă a coronavirusului în a doua țară cu cea mai mare populație din lume trimite tot mai mulți oameni bolnavi într-un sistem de sănătate tot mai fragil , cu lipsuri acute de paturi și oxigen.

Cele 314.000 de infecții adăugate în ultimele 24 de ore ridică totalul din India la 15,9 milioane de cazuri de când a început pandemia. India are aproape 1,4 miliarde de oameni.

Decesele au crescut cu 2.104 în ultimele 24 de ore, ridicând numărul total de decese din India la 184.657, a declarat Ministerul Sănătății.

Un număr mare de spitale raportează penurie acută de paturi și medicamente și funcționează cu niveluri limitate de oxigen.

Înalta Curte din New Delhi a ordonat miercuri guvernului să redirecționeze oxigenul din uz industrial către spitale pentru a salva viețile oamenilor. „Cerșește, împrumută sau fură, este o urgență națională”, au spus judecătorii, răspunzând la o petiție a unui spital din New Delhi care solicita intervenția acesteia.

Ministerul Sănătății a declarat că din producția totală a țării de 7.500 tone metrice de oxigen pe zi, 6.600 tone metrice sunt alocate pentru uz medical.

De asemenea, a spus că 75 de vagoane de tren din capitala Indiei au fost transformate în spitale, oferind 1.200 paturi suplimentare pentru pacienții cu COVID-19.

Urmărește-ne pe Facebook
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

Rusia susține că Europa nu va mai primi petrol și gaze, în cazul în care va fi deconectată de la SWIFT

Nikolay Zhuravlev, vicepreședintele Consiliului Federației Ruse, a declarat, marți, că țările europene…

Ministrul ucrainean de Externe spune că numărul de trupe rusești de la graniță este insuficient pentru o invazie totală

Ministrul ucrainean de externe, Dmytro Kuleba, a declarat, miercuri, că Rusia nu…

Primarul Kievului, Vitali Klitschko: Germania a ‘trădat’ Ucraina prin interzicerea exporturilor de arme și susținerea gazoductului Nord Stream 2

Fostul campion mondial de box la categoria grea și primar al Kievului,…

Iohannis: România trebuie să fie pregătită pentru orice scenariu posibil

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, după ședința CSAT, că România trebuie…

Croația își va retrage forțele din NATO în eventualitatea unui conflict Rusia-Ucraina

Croația își va retrage militarii din cadrul forțelor NATO desfășurate în regiune…