Întâlnirea dintre miniștrii de extere ai Rusiei și Ucrainei, care a avut loc în Turcia, s-a încheiat fără a se înregistra prea multe progrese.

Ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, și-a repetat promisiunea că țara “nu se va preda”, în urma discuțiilor cu omologul său rus, Serghei Lavrov, în Turcia. “Vreau să repet că Ucraina nu s-a predat, nu se predă și nu se va preda”, a declarat Kuleba reporterilor după întâlnire.

Kuleba a declarat că nu s-a înregistrat niciun progres în ceea ce privește încetarea focului și că Lavrov nu s-a angajat să creeze un coridor umanitar în Mariupol, unde a spus că situația este cea mai dificilă.

El a spus că organizarea întâlnirii nu a fost ușoară, dar că este pregătit să se întâlnească din nou folosind același format.

Între timp, Lavrov a declarat într-o conferință de presă că a reamintit Ucrainei că Rusia și-a prezentat propunerile și că au discutat chestiuni umanitare.

El a mai spus că Rusia este pregătită să discute despre garanții de securitate pentru Ucraina și că Rusia va ieși din criză cu o viziune împrospătată asupra lumii și fără iluzii în ceea ce privește Occidentul.

Lavrov a subliniat faptul că Rusia nu are planuri de a ataca alte țări și că, de fapt, “nu a atacat nici Ucraina”.

De asemenea, ministrul rus de externe a precizat că Putin nu a fost reticent în a se întâlni cu Zelenski și că, la un moment dat, va apărea o astfel de necesitate.

Serghei Lavrov a afirmat că “obținerea unei încetări a focului nu a fost intenția” întâlnirii celor doi din Turcia.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.