Zeci de echipaje de salvare sunt mobilizate în zona Institutului Marius Nasta, din Capitală, după ce a fost sesizat fum ieșind din unitatea AȚI aflată în curte.

În unitatea mobilă erau 7 pacienți din care 5 intubați. Aceștia vor fi relocați în clădirea institutului, nu este nevoie să fie transferați în alte spitale, a transmis secretarul de stat Raed Arafat.

”În urmă cu scurt timp a fost anunţat faptul că se degaja fum de la un ventilator exterior al unităţii mobile AŢI de la Spitalul Marius Nasta.  În interiorul unităţii mobile sunt 7 pacienţi (5 dintre aceştia fiind intubaţi), care nu au fost răniţi.  Intervin 8 autospeciale de stingere, 8 SMURD”, anunţă ISU Bucureşti – Ilfov.

“Sunt chiar aici. Este vorba despre un generator care a scos fum la un moment dat, nu a fost niciun moment foc. Toți pacienții sunt în regulă. Sunt pacienți într-o caravană AȚI, în curtea spitalului Marius Nasta, un echipament nou. Nu e nimic care să ne producă îngrijorare în acest moment. Pacienții tocmai acum sunt evacuați. Nu există victime, nu a existat foc, a existat doar o sperietură și relativ mulți pompieri la fata locului. Pacienții vor fi transferați pe secțiile de aici, de la Marius Nasta, exista locuri suficiente în spital”, a declarat Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, într-o intervenție telefonica la Digi24.

foto: news.ro

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook