Klaus Iohannis a susținut o declarație de presă, în urma demiterii Guvernului Cîțu prin moțiune de cenzură. Președintele a declarat că va convoca partidele politice la consultări “abia săptămâna viitoare”, “pentru a da timp partidelor să se întrunească să găsească abordări mature și să vină cu ele”.

Trist, dar adevărat, cuvântul care caracterizează România de azi este CRIZĂ. Suntem în plină pandemie, valul patru ne-a lovit și ne-a lovit rău. Suntem într-o criză a prețului la energie, o criză care este și europeană și globală. Deci de lucru ar fi suficient pentru politicieni: să rezolve problema pandemiei, a prețurilor la energie. Ce s-au gândit unii dintre ei? Să mai adauge o criză – a guvernării.

În acest fel, azi a fost votată o moțiune de cenzură împotriva guvernului, care a avut succes – guvernul a picat în parlament.

În ultimele luni s-au spus foarte multe lucruri în politică, majoritatea urâte. S-au obișnuit politicienii să se acuze, inclusiv în interiorul partidelor, iar oamenii nu mai știu ce să înțeleagă. Este o situație complicată, generată de politicieni cinici, unii purtând masca reformismului, alții clamând grija pentru români și așa mai departe. Haideți să vedem, totuși, ce s-a întâmplat dincolo de declarații:

USR a fost parte din coaliția de guvernare. USR a plecat din guvern și a votat, împreună cu PSD și AUR moțiunea. Acestea sunt faptele, restul e discurs politic, demagogie. Acum suntem în situația de a găsi o soluție. România trebuie să fie guvernată. Pandemie, criza prețurilor la electricitate, vine iarna. Toate acestea trebuie să fie rezolvate de cineva. Acest cineva este guvernul. Este nevoie de soluții și e momentul pentru decizii mature, din partea partidelor, din partea politicienilor.

Pentru a da timp partidelor să se întrunească, să găsească abordări mature și să vină cu ele la consultări, voi convoca consultări cu partidele politice abia săptămâna viitoare. Acum se cere maturitate și responsabilitate“, a declarat Klaus Iohannis.

Urmărește StiriNews.ro pe Facebook și Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole

Ciolacu, către Diana Șoșoacă: Vă rog să purtaţi mască. Dreptul meu la viață nu se negociază

Preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu a atenționat-o pe Diana Șoșoacă, în plenul…

Video. Un român a intrat cu TIR-ul într-un avion, pe o autostradă din Germania

Un şofer român a intrat cu TIR-ul într-un avion care a aterizat…

Test PCR obligatoriu la intrarea în ţară pentru cei care vin din state non-UE

Autoritățile române au decis duminică să introducă obligativitatea prezentării unui test negativ…

Scandal la Târgul de Crăciun din Constanța, provocat de persoane fără Certificat Covid

Mai multe persoane au provocat un scandal, vineri seară, la Târgul de…