foto- presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, după ședința CSAT, că România trebuie să fie pregătită pentru orice scenariu posibil în contextul temerilor tot mai mari privind o posibilă invazie a armatei ruse în Ucraina.

Iohannis a precizat că “România, ca membru NATO, se bucură de toate garanțiile de securitate și nu e cazul ca vreun cetățean al României să se teamă”.

De asemenea, Președintele României consideră că ”prin propunerile înaintate în luna decembrie, Rusia încearcă să modifice în mod inacceptabil parametrii arhitecturii europene de securitate”. 

Astăzi am făcut o analiză completă a situaţiei de securitate din regiune, inclusiv din punctul de vedere al implicaţiilor militare, economice şi energetice, dar şi din perspectiva migraţiei necontrolate. România are peste 600 de kilometri de frontieră comună cu Ucraina şi trebuie să ne asigurăm că suntem pregătiţi pentru orice scenariu posibil. Actuala criză de securitate creată de Rusia nu este doar despre Ucraina, nu este doar despre securitatea regională la Marea Neagră şi nici măcar despre securitatea europeană, ci este despre securitatea întregului spaţiu euro-atlantic, de aceea în aceste momente este important ca la nivelul NATO şi al UE să dăm dovadă de unitate şi solidaritate”, a spus şeful statului la Palatul Cotroceni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

Rusia spune că va debloca accesul la porturile ucrainene din Marea Neagră doar dacă se elimină sancțiunile împotriva ei

Ministerul de Externe al Rusiei a declarat că va lua în considerare…

Comandanții de rang înalt au refuzat să părăsească uzina Azovstal din Mariupol

Niciun comandant nu a părăsit până acum combinatul siderurgic Azovstal din Mariupol,…

Senatul SUA a aprobat un ajutor de 40 de miliarde de dolari pentru Ucraina

Senatul SUA a aprobat cu o majoritate covârșitoare un ajutor militar și…