Fostul tenismen Ion Țiriac a anunțat astăzi, în cadrul unui eveniment, că va renunța la funcția de președinte al Federației Române de Tenis (FRT). 

“Pe mine de acum încolo mă întrebaţi ca persoană fizică, Ion Ţiriac. Pentru că luna asta oamenii de la federaţie îşi aleg un alt preşedinte. Sperăm să fie un preşedinte care să fie plătit, să fie prezent la 8 dimineaţa la federaţie şi să plece de la 8 seara. Aşa cum trebuie să fie şi secretarul general, pentru că altfel nu ajungem niciunde”, a declarat Ion Ţiriac, care este preşedinte din 19 iunie 2019.

Întrebat cine ar trebui să fie preşedinte în locul său, Ţiriac a răspuns: “Cel mai nimerit. Domnul Iohannis este ocupat cu preşedinţia ţării, domnul Cîţu e ocupat cu Guvernul… deci ei doi nu au cum, restul nu cunosc pe nimeni”.

Reacţia lui Ţiriac vine după ce ministrul Tineretului şi Sportului (MTS), Eduard Novak, a criticat vehement decizia jucătoarelor de tenis de a renunţa la Jocurile Olimpice de la Tokyo (23 iulie – 8 august). Această decizie a fost apărată însă de Ion Ţiriac. După scandalul apărut, la finalul săptămânii trecute, MTS a ameninţat că va tăia finanţarea Federaţiei Române de Tenis. Această ameninţare a fost ironizată însă de actualul şef FRT.

„Ce finanţare să taie? E imposibil să taie finanţarea, dacă taie, ar trebui să taie ceva care există. Dumnealui (n.r. – Eduard Novak) e lefter, n-are doi lei în buzunar. El se face că dă bani Comitetului, Comitetul se face că dă bani jucătorilor. Noi n-am avut bani să facem să jucăm pe zgură la FED Cup“, a spus Ţiriac.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook