foto: fanatik.ro

Ionel Arsene, fostul președinte al Consiliului Județean Neamț, s-a predat în Italia după ce a fost condamnat la 6 ani și 8 luni de închisoare cu executare pentru corupție. Pe numele fostului președinte al CJ Neamț fusese emis un mandat european de arestare.

Arsene a părăsit țara cu destinația Italia înainte cu o săptămână de a primi decizia definitivă în dosarul de corupție. După aproape trei săptămâni de la condamnare, acesta a decis să se predea autorităților din Bari, Italia, conform surselor G4media.ro

Pe data de 10 martie, Curtea de Apel Brașov a pronunțat o sentință definitivă, condamnându-l definitiv pe Ionel Arsene la 6 ani și 8 luni de închisoare cu executare într-un proces care a durat cinci ani. Sentința a inclus confiscarea sumelor de 80.000 de euro și 80.000 de lei de la Arsene.

Conform acuzațiilor DNA, Ionel Arsene a fost implicat într-un caz de trafic de influență, fiind acuzat că a cerut mită în valoare de peste 3 milioane de lei. El a fost trimis în judecată la data de 22 februarie 2018, pentru două cazuri separate de trafic de influență, pe care procurorii anticorupție le-au investigat în lunile ianuarie și februarie ale aceluiași an. Potrivit anchetatorilor, Arsene, în calitate de deputat în Parlamentul României și președinte al PSD Neamț, a primit 100.000 de euro de la un martor, pentru a interveni în favoarea acestuia la persoane din conducerea Agenției Naționale de Integritate.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Navalnîi urma să fie eliberat într-un schimb de prizonieri în momentul în care a decedat, spune o activistă anticorupție din Rusia

Aleksei Navalnîi, liderul opoziției ruse, urma să fie eliberat în cadrul unui…

Taximetriștii protestează în Piața Constituției din București

Sute de taximetriști din București au ieșit astăzi în stradă, protestând în…

Soțul Dianei Șoșoacă a fost dat afară din partidul SOS România

Silvestru Șoșoacă, soțul controversatei senatoare Diana Șoșoacă, a fost exclus din partidul…

VIDEO. RA-APPS investește în secret 7 milioane de euro din bani publici în viitoarea locuință a lui Klaus Iohannis

Regia Protocolului de Stat a început în secret renovarea unui fost sediu…