Infecțiile cu coronavirus din Israel au scăzut peste tot în ultimele luni, un declin atribuit campaniei de vaccinare de succes a țării.

Potrivit datelor Ministerului Sănătății din Israel, rata de pozitivare a fost marti de doar 2,1%, continuând un declin accentuat din ianuarie, când a fost mai mare de 10%.

Numărul de cazuri grave de COVID-19 a scăzut sub 600 marți pentru prima dată în peste două luni. Numărul era de 578 de cazuri grave începând de miercuri dimineață, arată datele Ministerului Sănătății. Acestea includ 270 clasificate drept critice.

Numărul cazurilor grave a atins un maxim de 1.237 pe 17 ianuarie și a fost ultima sub 600 pe 25 decembrie.

Au existat 25.941 de cazuri active în Israel începând de miercuri dimineață, inclusiv 1.472 de noi infecții confirmate marți, aducând numărul total de cazuri de la începutul pandemiei la 823.314.

Numărul morților a ajuns la 6.051. Israelul are o rată a mortalității de aproape 695 la 1 milion de oameni, potrivit Our World in Data din Oxford. Media globală este de 340 la 1 milion de oameni.

Datele au arătat că 5.140.261 israelieni au primit cel puțin prima doză de vaccin Pfizer și 4.362.416 au primit ambele doze.

În Israel, oamenii sunt considerați complet vaccinați la o săptămână după ce primesc a doua doză. Potrivit raportului, există aproximativ 4.011.000 de persoane care îndeplinesc acest criteriu.

Ministrul Sănătății, Yuli Edelstein, a susținut această cifră, declarand că „peste 4.000.000 sunt eligibili pentru un Green Pass începând de miercuri dimineață”.

Urmărește-ne pe Facebook
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

Rusia susține că Europa nu va mai primi petrol și gaze, în cazul în care va fi deconectată de la SWIFT

Nikolay Zhuravlev, vicepreședintele Consiliului Federației Ruse, a declarat, marți, că țările europene…

Ministrul ucrainean de Externe spune că numărul de trupe rusești de la graniță este insuficient pentru o invazie totală

Ministrul ucrainean de externe, Dmytro Kuleba, a declarat, miercuri, că Rusia nu…

Primarul Kievului, Vitali Klitschko: Germania a ‘trădat’ Ucraina prin interzicerea exporturilor de arme și susținerea gazoductului Nord Stream 2

Fostul campion mondial de box la categoria grea și primar al Kievului,…

Iohannis: România trebuie să fie pregătită pentru orice scenariu posibil

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, după ședința CSAT, că România trebuie…

Croația își va retrage forțele din NATO în eventualitatea unui conflict Rusia-Ucraina

Croația își va retrage militarii din cadrul forțelor NATO desfășurate în regiune…