Israelul ia în considerare în mod serios să înceapă să administreze a treia doză de vaccin împotriva coronavirusului persoanelor cu vârsta peste 40 de ani, a declarat joi directorul general al Ministerului Sănătății, prof. Nachman Ash, la o zi după ce cabinetul a aprobat un set de noi restricții pe fondul creșterii numărului de cazuri.

“Știm că scăderea eficacității [vaccinului] afectează toate vârstele”, a declarat Ash pentru site-ul ebraic Ynet. Vedem infecțiile și, de asemenea, persoanele care au peste 40 de ani se pot îmbolnăvi grav.

Comitetul consultativ al ministerului responsabil cu vaccinarea COVID se va întruni joi seară pentru a examina posibilitatea de a oferi un rapel persoanelor cu vârsta peste 40 de ani – în prezent, a treia doză este dată israelienilor peste 60 de ani.

“Cred că acest lucru ar trebui luat în considerare cu seriozitate și, de îndată ce va fi luată o astfel de decizie, va fi pusă în aplicare duminică”, a mai spus Ash.

Prim-ministrul Naftali Bennett a cerut deja fondurilor de sănătate – care se ocupă de campania de vaccinare – să înceapă să se pregătească.

Miercuri seara târziu, miniștrii au aprobat noi restricții pentru a limita focarul care, în ultimele zile, a văzut numărul cazurilor zilnice crescând la aproximativ 6.000 pe zi, un număr nevăzut din februarie, când țara se confrunta încă cu cele mai grave săptămâni ale pandemiei.

Israelul a înregistrat aproximativ 6000 de cazuri noi miercuri. Începând de joi dimineață, 421 de pacienți erau internați la terapie intensivă.

Urmărește StiriNews.ro pe Facebook și Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole

VIDEO. Jandarm filmat în timp ce cade de pe cal, la cermoniile de 1 Decembrie

Un jandarm a fost filmat într-un moment stânjenitor, ieri, în timpul ceremoniilor…

Directorul Pfizer spune că oamenii vor trebui să se vaccineze anual împotriva Covid-19

Oamenii vor trebui cel mai probabil să se vaccineze anual împotriva Covid-19…

Constanța: Incendiu puternic la mai multe barăci, pe strada Justiției

Un incendiu puternic a izbucnit, joi, la mai multe barăci, pe strada…

1 Decembrie – Ziua Națională a României

1 decembrie 1918 reprezintă evenimentul principal din istoria României, dată la care…