Israelul a înregistrat luni aproape 11.000 de cazuri COVID-19, a informat marți Ministerul Sănătății, marcând un nou record de la începutul pandemiei, scrie The Jerusalem Post.

Numărul pacienților aflați în stare gravă a rămas stabil, însă odată ce noul an școlar care urmează să înceapă miercuri, oficialii se tem că va exista o creștere suplimentară a infecțiilor.

“Mă aștept ca morbiditatea să crească în continuare, dar sper că nu va fi un nou focar”, a declarat directorul general al Ministerului Sănătății, Nachman Ash, pentru un post de televiziune.

Cel puțin 10.947 de noi purtători de virus au fost identificați luni, 7,65% dintre persoanele testate returnând un test pozitiv.

Există aproximativ 83.000 de cazuri active, comparativ cu aproximativ 88.000 în timpul celui de-al treilea val, dar numărul pacienților aflați în stare gravă și a celor decedați în august a fost mai mic. La ultimul număr, 520 de oameni au murit în august, cu un vârf de 756 de pacienți în stare gravă, comparativ cu peste 1.400 de decese în ianuarie și un record de aproximativ 1.200 de pacienți în stare gravă.

Marți, aproximativ 35.000 de cazuri active au fost în rândul școlarilor, în plus față de aproximativ 55.000 care au intrat în izolare, după ce au intrat în contact direct cu persoane infectate. Prin urmare, toți nu vor putea merge la școală.

Pentru clasele a șaptea până la a 12-a din orașele din scenariul roșu în conformitate cu rata de incidență, clasele în care rata de vaccinare nu atinge 70%, inclusiv studenții cu prima doză și cei recuperați, nu vor putea reveni în sălile lor de clasă.

Urmărește-ne pe Facebook
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

Cinci morți în Ucraina, după ce un membru al Gărzii Naționale a deschis focul într-o fabrică militară

Un soldat al Gărzii Naționale Ucrainene a împușcat din motive necunoscute gărzile…

Interlop din clanul Duduianu, reținut de polițiști pe Aeroportul Otopeni, după ce a anunțat pe Facebook că vine în țară să se predea

Un membru al clanului Duduianu s-a predat autorităților române la întoarcerea în…

Rusia susține că nu a primit un “răspuns pozitiv” din partea SUA cu privire la garanțiile de securitate cerute

Rusia nu a primit un “răspuns pozitiv” din partea Statelor Unite sau…

ÎPS Teodosie rămâne în carantină, a decis joi Judecătoria Constanța

Judecătoria Constanţa a decis, joi, să respingă ca neîntemeiată cererea Arhiepiscopului Tomisului…

Guvernul urmează să aprobe noi sancţiuni pentru șoferii agresivi

Guvernul urmează să aprobe, în şedinţa de astăzi, 27 ianuarie, printr-o ordonanţă,…