Comitetul de etică al autorității sanitare din regiunea Marche a autorizat pentru prima dată practicarea sinuciderii asistate în Italia, au declarat marți militantii pentru dreptul la moarte, potrivit Ansa.

Cazul se referă la un bărbat imobilizat la pat, care este paralizat de la umăr în jos din cauza unui accident de mașină în urmă cu 11 ani.

„Mă simt mai ușurat”, a spus bărbatul în vîrsta de 43 de ani, care se numește Mario, deși acesta nu este numele lui adevărat, potrivit unui comunicat al Asociației Luca Coscioni.

„M-am eliberat de toată tensiunea acumulată de-a lungul anilor. Sunt obosit și vreau să fiu liber să aleg sfârșitul vieții mele. Nimeni nu poate spune că nu sunt prea rău pentru a continua să trăiesc în aceste condiții și (astfel) să mă condamne la o viață de tortură. Fiecare ar trebui să-și asume responsabilitățile, lăsând deoparte ideologia, ipocrizia și indiferența pentru că se joacă cu viețile bolnavilor”.

Mario este prima persoană care a primit aprobarea pentru sinucidere asistată, după ce Curtea Constituțională în 2019 a cerut parlamentului italian să umple un vid în ceea ce privește legislația privind sfârșitul vieții.

Apelul a fost făcut în legătură cu cazul Trezorierului Asociației Luca Coscioni, Marco Cappato, care a ajutat un orb, paraplegic să se sinucidă asistat în Elveția în 2017.

Urmărește StiriNews.ro pe Facebook și Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole

Ciolacu, către Diana Șoșoacă: Vă rog să purtaţi mască. Dreptul meu la viață nu se negociază

Preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu a atenționat-o pe Diana Șoșoacă, în plenul…

Video. Un român a intrat cu TIR-ul într-un avion, pe o autostradă din Germania

Un şofer român a intrat cu TIR-ul într-un avion care a aterizat…

Test PCR obligatoriu la intrarea în ţară pentru cei care vin din state non-UE

Autoritățile române au decis duminică să introducă obligativitatea prezentării unui test negativ…

Scandal la Târgul de Crăciun din Constanța, provocat de persoane fără Certificat Covid

Mai multe persoane au provocat un scandal, vineri seară, la Târgul de…