Autoritatea pentru reglementarea concurenței din Italia a aplicat o amendă record de 6 milioane de euro producătorului auto italian DR Automobiles. Potrivit anunțului făcut de instituția de reglementare din peninsulă, DR Automobiles a prezentat în mod fals ca fiind de origine italiană mai multe modele de automobile produse de fapt de către giganții chinezi Chery, BAIC și JAC Motors.

Conform concluziilor anchetei antitrust, începând cu luna decembrie 2021, DR Automobiles a comercializat masiv automobile chinezești sub mărcile DR și EVO, promovându-le drept “Made in Italy”, deși acestea ajungeau doar pentru finisaje finale pe liniile de producție din Italia. Companiile mamă Chery, BAIC și JAC Motors nu erau astfel menționate corect.

Prin această manevră de etichetare înșelătoare, compania italiană a indus în eroare consumatorii privitor la originea reală a vehiculelor, obținând un avantaj economic neloial față de competitori. Amenda usturătoare vine în contextul eforturilor tot mai accentuate ale guvernului premierului Meloni de a proteja industria auto națională de influențele externe.

Prezentându-se ca fiind “Made in Italy”, automobilele chinezești comercializate prin intermediul DR Automobiles au beneficiat probabil de o mai bună percepție printre consumatorii italieni, sensibili la aspectele patriotice. Compania are acum posibilitatea de a contesta amenda în instanță.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump: FBI l-a identificat pe atacator, un tânăr de 20 de ani

Autorităţile americane au făcut un pas important în investigaţia privind tentativa de…