foto – lriformista.it

Un preot romano-catolic a fost arestat pentru că a sustras peste 117.000 de dolari din fonduri bisericești pentru a cumpăra droguri pentru petrecerile sale sexuale gay.

Părintele Francesco Spagnesi, în vârstă de 40 de ani, un preot foarte apreciat din Prato, Italia, a fost plasat în arest la domiciliu, în timp ce polițiștii intervievează 200 de persoane care ar fi participat la orgiile sale fastuoase în ultimii doi ani.

Spagnesi a fost prins după ce poliția a primit un pont că colegul său de cameră a importat din Olanda un litru de medicament denumit „viol ” GHB din Olanda, potrivit The Times.

Se presupune că cei doi bărbați au folosit site-uri de întâlniri online pentru a invita oaspeții în casa lor, unde au fost consumate și vândute droguri. La perchezițiile asupra apartamentului lui Spagnesis, polițiștii au găsit sticle care ar fi fost adaptate pentru fumatul cocainei “crack”.

Spagnesi a furat din contul bancar al parohiei, fonduri venite de la enoriași

Spagnesi, un fost student la medicină care a renunțat pentru a ajunge preot, la vârsta de 26 de ani, a ridicat suspiciuni atunci când un contabil parohial a descoperit că a retras în jur de 117.000 de dolari din contul bancar al parohiei. Acest lucru l-a determinat pe episcopul local să intervină și să întrerupă accesul preotului la fonduri, care poliția crede că obișnuia să cumpere droguri și să găzduiască orgiile.

Când Spagnesi nu a mai putut retrage bani din contul bisericii, el ar fi început să ia bani din cutia milei și să solicite bani direct de la enoriași, cărora le spunea că strânge ajutor pentru familiile sărace.

Enoriașii au inițiat acțiuni legale împotriva preotului pentru a-și recupera banii. Cel puțin două procese pentru fraudă au ajuns la parchet.

Potrivit cotidianului milanez Corriere Della Sera, Spagnesi a dat vina pe un „vortex de cocaină” pentru acțiunile sale și, de asemenea, a dezvăluit că este seropozitiv.

„Nu mă mai recunosc, vântul cocainei m-a înghițit”, a spus el în lacrimi în fața avocaților. “Drogul m-a făcut să-mi trădez enoriașii, m-a făcut să spun minciuni, m-a făcut să iau măsuri de care îmi este rușine. Acum sunt HIV pozitiv …”

Spagnesi a adăugat că ia medicamente antiretrovirale, ceea ce înseamnă că nu poate transmite HIV. El a promis că va returna banii și va vinde tot ceea ce deține, chiar și casa lui, pentru a rambursa banii enoriașilor. „Le cer iertare tuturor”, a spus el.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Cod Galben de precipitații mixte și polei în 4 județe din țară

Administrația Națională de Meteorologie a emis astăzi, 7 decembrie, un cod galben…

Jurnalistul Cătălin Tolontan a fost dat afară de la Libertatea

Cătălin Tolontan, coordonatorul redacției ziarului Libertatea, și-a încheiat recent colaborarea cu trustul…

Taylor Swift a fost desemnată persoana anului de către Time Magazine

Vedeta pop Taylor Swift a fost desemnată Persoana Anului de către revista…

Fostul premier Florin Cîțu, pus sub acuzare de DNA pentru abuz în serviciu

Fostul prim-ministru Florin Cîțu a fost pus sub urmărire penală de către…

Putin a sosit în Orientul Mijlociu flancat de patru avioane de luptă rusești

Președintele rus Vladimir Putin a întreprins o călătorie diplomatică în Emiratele Arabe…

Guyana face apel la SUA și la ONU în timp ce Maduro merge mai departe cu anexarea regiunii Essequibo

Disputa teritorială de lungă durată dintre Venezuela și Guyana s-a intensificat în…

Soldați ruși inculpați penal în SUA pentru torturarea unui cetățean american în Ucraina

Departamentul de Justiție al SUA a depus acuzații de crime de război…

Fost deputat ucrainean prorus, împușcat mortal în Moscova

Un fost deputat ucrainean, considerat de Kiev ca fiind un trădător, a…