Toți lucrătorii din domeniul sănătății din Italia vor fi obligati să se vaccineze împotriva coronavirusului, a declarat miercuri guvernul, într-o mișcare potențial controversată care vizează protejarea pacienților vulnerabili.

Decretul de miercuri aprobat de cabinetul premierului Mario Draghi spune că lucrătorii din domeniul sănătății, inclusiv farmaciștii, „sunt obligați să fie vaccinați”. Cei care refuză ar putea fi suspendați fără plată pentru restul anului.

“Scopul măsurii este de a proteja cât mai mult posibil atât personalul medical, cât și cel paramedical, precum și pe cei care se află în medii care ar putea fi mai expuse riscului de infecție”, a spus guvernul într-un comunicat.

Decretul introduce, de asemenea, protecție legală pentru cei care administrează vaccinurile, o măsură pe care medicii și asistentele medicale o ceruseră după ce medicii au fost supuși unor anchete pentru omor , după ce o persoană vaccinată a murit în Sicilia.

Italia, a cărei campanie de vaccinare a fost împiedicată de întârzierile de aprovizionare care au afectat și alte țări ale Uniunii Europene, s-a angajat să ajungă la 500.000 de vaccinări zilnice în aprilie de la aproximativ 230.000 în prezent.

Aproximativ 10 milioane de doze au fost administrate in Italia de la sfârșitul lunii decembrie, aproximativ 3,1 milioane din populația italiană cu 60 de milioane de persoane primind cele două doze.

Italia a înregistrat o reapariție a infecțiilor de coronavirus și a deceselor în ultima lună, iar guvernul a înăsprit restricțiile impuse întreprinderilor și deplasarilor pentru a stopa virusul.

Urmărește StiriNews.ro pe Facebook și Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole

VIDEO. Jandarm filmat în timp ce cade de pe cal, la cermoniile de 1 Decembrie

Un jandarm a fost filmat într-un moment stânjenitor, ieri, în timpul ceremoniilor…

Directorul Pfizer spune că oamenii vor trebui să se vaccineze anual împotriva Covid-19

Oamenii vor trebui cel mai probabil să se vaccineze anual împotriva Covid-19…

Constanța: Incendiu puternic la mai multe barăci, pe strada Justiției

Un incendiu puternic a izbucnit, joi, la mai multe barăci, pe strada…

1 Decembrie – Ziua Națională a României

1 decembrie 1918 reprezintă evenimentul principal din istoria României, dată la care…