AP Photo/Petr David Josek

Ministrul italian de interne, Luciana Lamorgese, a declarat că 28.000 de refugiați ucraineni au sosit până acum în Italia, majoritatea femei și copii care stau la rude și prieteni. Ea a precizat că au fost identificate 283 de proprietăți confiscate de la mafie pentru a găzdui refugiații pe termen lung.

Refugiații vor avea acces la asistență medicală, copiii vor fi școlarizați, iar adulții vor primi permise de muncă, a adăugat ea într-un interviu acordat vineri cotidianului Corriere della Sera.

Italia gestionează acest proces în cadrul directivei UE privind protecția temporară, un instrument elaborat în 2001, dar activat abia la începutul acestei luni, care permite statelor membre să ofere protecție imediată refugiaților ucraineni.

Potrivit The Guardian, printre copiii care au ajuns în Italia se numără o fetiță pe nume Sofia, care a rămas orfană după ce sora ei, Polina, primul copil victimă a invaziei, și părinții au fost uciși când mașina lor a fost atacată de forțele rusești la Kiev. Fratele ei a murit ulterior în spital. Sofia, în vârstă de 13 ani, a fost internată la spitalul San Raffaele din Roma în “stare gravă”, au declarat medicii. Bunica ei se află, de asemenea, în Italia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

17 morți în urma unui atac cu rachete rusești asupra unor clădiri din Odesa

Cel puțin 17 persoane au fost ucise după ce două rachete rusești…

Ciucă: Preţurile la carburanţi au scăzut, este o realitate care se vede în dimineaţa aceasta în benzinării

Benzina și motorina s-au ieftinit cu 50 de bani pe litru în…

Putin declară că Rusia este deschisă la discuții privind neproliferarea armelor nucleare

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că Moscova este pregătită pentru discuții…

Cetățenii din Belarus au început să primească înștiințări de recrutare

Cetățenii belaruși au început să primească înștiințări de recrutare, a anunțat postul…