Premierul Japoniei a numit un „ministru al singurătății” pentru a încerca să reducă singurătatea și izolarea socială în rândul locuitorilor săi, deoarece țara se confrunta cu o creștere a cazurilor de sinucidere, a raportat Tomohiro Osaki pentru Japan Times.

Primul ministru Yoshihide Suga l-a numit pe Tetsushi Sakamoto, care este deja un ministru însărcinat să se ocupe de problema legata de scăderea ratei natalității din Japonia și de promovarea revitalizării regionale, pentru a supraveghea politicile guvernamentale pentru a face față singurătății și izolării.

Noul ministru al singuratatii – Tetsushi Sakamoto 

“Femeile suferă de izolare mai mult (decât bărbații), iar numărul sinuciderilor este în continuă creștere”, a declarat Suga într-o conferință de presă din 12 februarie care anunța noul ministru, potrivit Japan Times. “Sper că veți identifica problemele și veți promova măsurile politice în mod cuprinzător.”

Singurătatea a fost multă vreme o problemă în Japonia. În timpul pandemiei COVID-19 din 2020, cu oameni mai izolați social ca niciodată, Japonia a înregistrat o creștere a sinuciderilor pentru prima dată în 11 ani.

În octombrie 2020, au murit mai mulți oameni din cauza sinuciderilor decât au murit din cauza COVID-19 in Japonia.. Au existat 2.153 decese suicidare în acea lună și 1.765 decese cauzate de virus până la sfârșitul lunii octombrie 2020, conform autoritatilor nipone. Studiile arată că singurătatea a dus la un risc mai mare de imbolnăvire, cum ar fi bolile de inimă, demența și tulburările alimentare.

Femeile din Japonia, în special, au contribuit la creșterea sinuciderilor. În octombrie, 879 de femei s-au sinucis în Japonia – o creștere de 70% comparativ cu aceeași lună din 2019.

Din ce în ce mai multe femei trăiesc singure în Japonia, dar multe dintre ele nu au un loc de muncă stabil, a declarat pentru BBC săptămâna trecută Michiko Ueda, un profesor japonez care studiază sinuciderea în Japonia.

Alte știri:  Angajații de la Registrul Comerțului au intrat în grevă japoneză

“Multe femei nu mai sunt căsătorite”, a spus Ueda. “Trebuie să-și susțină propria viață și nu au locuri de muncă permanente. Deci, când se întâmplă ceva, desigur, sunt lovite foarte, foarte tare.”

Noul ministru al singurătății din Japonia a declarat că intenționează să organizeze un forum de urgență la sfârșitul lunii februarie pentru a asculta preocupările persoanelor care se confruntă cu singurătate și izolare.

“Sper să desfășor activități pentru a preveni singurătatea socială și izolarea și pentru a proteja legăturile dintre oameni”, a declarat Sakamoto la conferința de presă din 12 februarie.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook