Președintele american Joe Biden a anunțat că interzice importurile de petrol rusesc “pentru a-i provoca și mai multă durere” lui Vladimir Putin, dar a avertizat că și consumatorii americani vor trebui să suporte costurile “apărării libertății”.

“Va exista un cost și aici, în Statele Unite. Am spus că voi fi la nivelul poporului american încă de la început, iar când am vorbit prima dată despre acest lucru, am spus că apărarea libertății va costa, ne va costa și pe noi în Statele Unite. Republicanii și democrații înțeleg acest lucru deopotrivă. Atât republicanii, cât și democrații au înțeles că trebuie să facem acest lucru”, a declarat Joe Biden de la Casa Albă.
El a mai spus că SUA a oferit Ucrainei asistență de securitate în valoare de peste 1 miliard de dolari.

“Transporturi de arme defensive sosesc în Ucraina în fiecare zi din Statele Unite, iar noi, în Statele Unite, suntem cei care coordonăm livrarea către aliații și partenerii noștri de arme similare – din Germania până în Finlanda și până în Olanda. Ne ocupăm de asta. De asemenea, furnizăm sprijin umanitar pentru poporul ucrainean”, a declarat el.

Biden a declarat că a acționat în “strânsă consultare cu aliații noștri, în special în Europa”. El a spus că poporul american trebuie să înțeleagă că mulți dintre partenerii europeni nu vor putea să se alăture SUA, în această interdicție.

Noi putem face acest pas atunci când alții nu pot, dar lucrăm îndeaproape cu Europa și cu partenerii noștri pentru a dezvolta o strategie pe termen lung pentru a reduce și ei dependența lor de energia rusă.

El s-a adresat, de asemenea, companiilor americane de petrol și gaze, spunând că războiul și impactul acestuia nu reprezintă “o scuză pentru a exercita creșteri excesive de prețuri” care exploatează consumatorul american, adăugând că nu va tolera acest lucru.

“Agresiunea Rusiei ne costă pe toți. Și nu este momentul să profităm de profituri sau de prețuri exagerate. Vreau să fiu clar cu privire la ceea ce nu vom tolera”, a spus el.

Dar el a recunoscut, de asemenea, firmele care “dau un exemplu” prin retragerea din Rusia.

“Acesta este un moment în care trebuie să ne facem partea noastră”, a spus el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

17 morți în urma unui atac cu rachete rusești asupra unor clădiri din Odesa

Cel puțin 17 persoane au fost ucise după ce două rachete rusești…

Ciucă: Preţurile la carburanţi au scăzut, este o realitate care se vede în dimineaţa aceasta în benzinării

Benzina și motorina s-au ieftinit cu 50 de bani pe litru în…

Putin declară că Rusia este deschisă la discuții privind neproliferarea armelor nucleare

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că Moscova este pregătită pentru discuții…

Cetățenii din Belarus au început să primească înștiințări de recrutare

Cetățenii belaruși au început să primească înștiințări de recrutare, a anunțat postul…