Președintele american Joe Biden a ordonat atacuri aeriene în acest weekend asupra milițiilor susținute de Iran în apropierea frontierei irakiano-siriană ca răspuns la atacurile cu vehicule aeriene fără pilot, potrivit secretarului de presă al Pentagonului, John Kirby.

“La îndrumarea președintelui Biden, forțele militare americane au organizat atacuri aeriene de precizie defensivă împotriva facilităților utilizate de grupurile de miliție susținute de Iran în regiunea de frontieră Irak-Siria”, a declarat Kirby duminică într-un comunicat. „Țintele au fost selectate deoarece aceste facilități sunt utilizate de miliții susținute de Iran, care sunt angajate în atacuri cu drone împotriva personalului și facilităților SUA din Irak”.

Kirby a spus că SUA au acționat în limitele drepturilor lor legale și a declarat că atacurile aeriene sunt o chestiune de autoapărare.

“Atacurile au fost atât necesare pentru a aborda amenințarea, cât și un domeniu de aplicare limitat, în mod corespunzător”, se spune în declarația lui Kirby. “Ca o chestiune de drept intern, președintele a comandat această acțiune în conformitate cu autoritatea sa de la articolul II de a proteja personalul SUA din Irak.”

Avioane;e F-15 și F-16 ale Forțelor Aeriene ale SUA din bazele din regiunea Comandamentului Central au efectuat atacurile aeriene de duminică cu muniții ghidate cu precizie la aproximativ 6 p.m. ET, a declarat pentru ABC News un oficial al apărării. Oficialul a spus că este prea devreme pentru a ști dacă există victime civile.

Un oficial al apărării a declarat că acesta este al doilea astfel de atac ordonat sub administrația Biden, ultimul fiind pe 25 februarie împotriva grupurilor de miliție susținute de iranieni ca răspuns la atacurile cu rachete.

Urmărește StiriNews.ro pe Facebook și Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole

Ciolacu, către Diana Șoșoacă: Vă rog să purtaţi mască. Dreptul meu la viață nu se negociază

Preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu a atenționat-o pe Diana Șoșoacă, în plenul…

Video. Un român a intrat cu TIR-ul într-un avion, pe o autostradă din Germania

Un şofer român a intrat cu TIR-ul într-un avion care a aterizat…

Test PCR obligatoriu la intrarea în ţară pentru cei care vin din state non-UE

Autoritățile române au decis duminică să introducă obligativitatea prezentării unui test negativ…

Scandal la Târgul de Crăciun din Constanța, provocat de persoane fără Certificat Covid

Mai multe persoane au provocat un scandal, vineri seară, la Târgul de…