Joe Biden a declarat joi că, în opinia sa, Rusia ar trebui să fie eliminată din Grupul celor 20 (G20), format din cele mai mari economii ale lumii, potrivit The Hill.

Președintele american a declarat că subiectul expulzării Rusiei a fost abordat în timpul întâlnirilor cu aliații NATO și europeni de la Bruxelles.

Biden a spus că a evocat posibilitatea ca, dacă Indonezia, care găzduiește adunarea G20 din acest an, sau alte națiuni membre nu sunt de acord cu eliminarea Rusiei, Ucraina să poată participa la reuniuni în calitate de observator.

Reuniunea G20 din acest an, care ar trebui să reunească lideri mondiali și miniștrii de finanțe din țările membre, va avea loc la sfârșitul lunii octombrie în Indonezia.

Ambasadorul Rusiei în Indonezia a declarat săptămâna aceasta că președintele rus Vladimir Putin intenționează să participe, potrivit Reuters.

Consilierul pe probleme de securitate națională al Casei Albe, Jake Sullivan, a declarat marți reporterilor că SUA se va coordona cu aliații în ceea ce privește statutul Rusiei în cadrul G20.

“În ceea ce privește chestiunea G20, voi spune doar atât: Credem că nu poate fi o situație obișnuită pentru Rusia în instituțiile internaționale și în comunitatea internațională”, a declarat Sullivan.

Rusia a fost anterior membră a Grupului celor Opt, dar a fost expulzată din ceea ce este acum Grupul celor Șapte (G7) după ce a anexat ilegal Crimeea în 2014.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

17 morți în urma unui atac cu rachete rusești asupra unor clădiri din Odesa

Cel puțin 17 persoane au fost ucise după ce două rachete rusești…

Ciucă: Preţurile la carburanţi au scăzut, este o realitate care se vede în dimineaţa aceasta în benzinării

Benzina și motorina s-au ieftinit cu 50 de bani pe litru în…

Putin declară că Rusia este deschisă la discuții privind neproliferarea armelor nucleare

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că Moscova este pregătită pentru discuții…

Cetățenii din Belarus au început să primească înștiințări de recrutare

Cetățenii belaruși au început să primească înștiințări de recrutare, a anunțat postul…