Comisarul militar al regiunii ruse Khabarovsk a fost demis din funcție după ce jumătate din personalul nou mobilizat a fost trimis acasă deoarece nu îndeplinea criteriile de recrutare, a declarat luni dimineață guvernatorul regiunii, relatează Reuters.

“În 10 zile, câteva mii de compatrioți de-ai noștri au primit citații și au ajuns la birourile de înregistrare și înrolare militară”, a declarat Mihail Degtyarev, guvernatorul regiunii Khabarovsk din Orientul Îndepărtat al Rusiei, într-o postare video pe aplicația de mesagerie Telegram.

“Aproximativ jumătate dintre ei s-au întors acasă, deoarece nu îndeplineau criteriile de selecție pentru a intra în serviciul militar”.

Degtyarev a declarat că înlăturarea comisarului, Iuri Laiko, nu va afecta planul de mobilizare stabilit de Putin.

Prima mobilizare a Rusiei de la cel de-al Doilea Război Mondial, declarată de președintele Vladimir Putin la 21 septembrie, a dus la o nemulțumire generalizată în rândul oficialilor și cetățenilor cu privire la modul în care a fost gestionat proiectul, inclusiv plângeri cu privire la ofițerii de înrolare care au trimis hârtii de chemare în mod clar neeligibile.

Aproximativ 2.000 de persoane au fost arestate la proteste împotriva războiului în peste 30 de orașe și localități, iar unele dintre ele au primit prompt documente de chemare în armată – lucru despre care Kremlinul a spus că este perfect legal.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook