Forțele armate ale Ucrainei au anunțat că Rusia a pierdut 1.740 de soldați într-o singură zi, marcând cel mai ridicat număr de victime ruse zilnice de la începutul războiului în urmă cu mai mult de doi ani.

Potrivit statisticilor publicate de forțele armate ucrainene, trupele Moscovei au suferit aproximativ 484.030 de victime de la lansarea invaziei pe scară largă a Ucrainei în februarie 2022.

În plus, armata ucraineană a raportat că forțele ruse au pierdut peste 30 de tancuri și 42 de vehicule blindate în ultimele 24 de ore.

Cifre privind pierderile și distrugerile de echipament sunt dificil de precizat cu exactitate, iar experții avertizează că ambele părți gonflează probabil pierderile raportate de adversar. Cu toate acestea, cifrele oferă o indicație despre amploarea impactului războiului, adânc în al treilea an al său, în timp ce Rusia lansează o nouă ofensivă în nord-estul Ucrainei.

Ministerul Apărării al Regatului Unit a estimat mai devreme în această lună că totalul victimelor rusești se ridică la peste 465.000. Ministrul francez de Externe Stéphane Séjourné a declarat într-un interviu că Parisul estimează pierderile totale ale Rusiei la aproximativ 500.000, dintre care 150.000 de luptători uciși.

Armata ucraineană rareori oferă actualizări despre propriul bilanț al victimelor, dar în luna februarie președintele Volodimir Zelenski a afirmat că 31.000 de soldați ucraineni au fost uciși în doi ani de conflict. Rusia a declarat că numărul victimelor ucrainene este mult mai ridicat, susținând că Kievul a pierdut 215.000 de soldați doar în 2023.

Cifrele ucrainene privind pierderile ruse cresc adesea în timpul bătăliilor prelungite sau intense pentru localități-cheie, precum lupta pentru orașele Bahmut și Avdiivka din estul Ucrainei.

Alte știri:  Un pilot rus, șocat de atacul asupra spitalului de copii din Kiev, și-a trădat colegii și a furnizat informații cruciale Ucrainei

Experții anticipează că pierderile Moscovei vor crește în următoarele două luni, pe măsură ce Rusia intensifică eforturile de luptă în estul Ucrainei.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Șase persoane ucise cu cianură într-un hotel de lux din Bangkok

Poliția thailandeză a dezvăluit miercuri că șase oaspeți americani și vietnamezi, găsiți…

Prinși în infernul războiului: Indieni recrutați forțat în armata rusă cer ajutor pentru întoarcerea acasă

Doi bărbați indieni care luptă pentru Rusia în războiul din Ucraina au…

Elon Musk mută companiile X și SpaceX din California în Texas. Miliardarul dă vina pe o lege pro-transsexuali

Miliardarul tech Elon Musk a anunțat marți că va muta sediile principale…

Seceta lovește România: 290 de localități se confruntă cu restricții de apă, iar 239 de fântâni au secat complet

România se confruntă cu o situație alarmantă în ceea ce privește resursele…