Occidentul ar trebui să își reconsidere atitudinea față de preocupările de securitate ale Rusiei pentru ca Moscova să își reia participarea la tratatul nuclear New START, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, potrivit TASS.

Peskov a declarat că Occidentul condus de SUA trebuie să își schimbe concepția cu privire la modul în care privește preocupările de securitate ale Rusiei și să înțeleagă ideea de integritate a acesteia.

El a precizat că securitatea unei țări nu poate veni în detrimentul securității altei țări. Cu toate acestea, Peskov a adăugat că Occidentul a continuat să nu fie dispus să asculte preocupările Rusiei după ce Moscova și-a anunțat decizia privind tratatul New START.

În ciuda acestui fapt, Peskov a declarat că președintele Vladimir Putin a avut dreptate în decizia sa de a suspenda participarea Rusiei la acest document.

Programul New START a intrat în vigoare în 2011 și a fost prelungit în 2021 pentru încă cinci ani. Acesta limitează numărul de focoase nucleare strategice pe care Statele Unite și Rusia le pot desfășura, precum și desfășurarea de rachete și bombardiere terestre și submarine pentru a le lansa.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram