Kremlinul a declarat, marți, că acțiunile femeii care a întrerupt un buletin de știri în direct la televiziunea de stat rusă pentru a denunța războiul din Ucraina au reprezentat acte de “huliganism”.

“În ceea ce o privește pe această femeie, este vorba de huliganism”, a declarat presei purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, care a lăudat Channel One pentru ceea ce a numit “calitatea, obiectivitatea și actualitatea programelor sale”.

Luni, într-un act de disidență rar întâlnit în Rusia, Marina Ovsyannikova, producătoare la televiziunea de stat rusă Channel One, a ridicat o pancartă în spatele prezentatoarei din studio și a strigat sloganuri de denunțare a războiului din Ucraina.

Producătoarea a dat buzna în platoul de filmare al transmisiunii în direct a știrilor de noapte de luni seara, strigând: “Opriți războiul. Nu războiului”.

De asemenea, ea ținea în mână o pancartă pe care scria: “Nu credeți propaganda. Ei vă mint aici”. Era semnată în engleză: “Rușii împotriva războiului”.

Marina Ovsyannikova ar putea fi condamnată la închisoare în conformitate cu o legislație rusă recent introdusă care incriminează răspândirea așa-numitelor “știri false” despre armata rusă. Cei care sunt găsiți vinovați în conformitate cu legea ar putea fi condamnați la până la 15 ani de închisoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

17 morți în urma unui atac cu rachete rusești asupra unor clădiri din Odesa

Cel puțin 17 persoane au fost ucise după ce două rachete rusești…

Ciucă: Preţurile la carburanţi au scăzut, este o realitate care se vede în dimineaţa aceasta în benzinării

Benzina și motorina s-au ieftinit cu 50 de bani pe litru în…

Putin declară că Rusia este deschisă la discuții privind neproliferarea armelor nucleare

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că Moscova este pregătită pentru discuții…

Cetățenii din Belarus au început să primească înștiințări de recrutare

Cetățenii belaruși au început să primească înștiințări de recrutare, a anunțat postul…