Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a declarat joi că Rusia nu a invadat Ucraina și nu intenționează să atace alte țări.

Afirmațiile lui Lavrov au venit după discuțiile cu omologii săi din Ucraina și Turcia, Dmitri Kuleba și Mevlut Cavusoglu.

“În ceea ce privește întrebarea dumneavoastră dacă plănuim să invadăm alte țări, nu avem planuri de a invada alte țări. Nu am invadat nici Ucraina. În Ucraina, suntem pur și simplu… am explicat acest lucru de multe ori. Situația care se dezvoltă acolo reprezintă amenințări directe la adresa securității Rusiei”, a spus el.

Întrebat despre cum evoluează războiul din perspectiva Rusiei, Lavrov a spus, prin intermediul unui interpret, că este vorba despre o “operațiune specială” și că “se desfășoară conform planului general”.

Lavrov a acuzat Occidentul că “acționează periculos” prin furnizarea de arme Ucrainei, spunând că acest lucru reprezintă o încălcare a “tuturor așa-numitelor lor principii și valori”.

De asemenea, Lavrov susține că au fost descoperite “fapte noi” în “teritoriile eliberate” – adică cele două regiuni controlate de Rusia în estul Ucrainei – și că se pregăteau atacuri împotriva acestor zone de luni de zile.

Ministrul de externe rus a spus că Pentagonul folosește teritoriul ucrainean pentru a dezvolta agenți patogeni care ar putea fi folosiți pentru a crea arme biologice – o afirmație pe care SUA a numit-o “absurdă”.

Totodată, Lavrov a mai afirmat că nu este “nicio surpriză” faptul că SUA au negat acest lucru și că UE și ONU au spus că nu există nicio dovadă că acest lucru s-a întâmplat, deoarece americanii au făcut-o în “mare secret”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

17 morți în urma unui atac cu rachete rusești asupra unor clădiri din Odesa

Cel puțin 17 persoane au fost ucise după ce două rachete rusești…

Ciucă: Preţurile la carburanţi au scăzut, este o realitate care se vede în dimineaţa aceasta în benzinării

Benzina și motorina s-au ieftinit cu 50 de bani pe litru în…

Putin declară că Rusia este deschisă la discuții privind neproliferarea armelor nucleare

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că Moscova este pregătită pentru discuții…

Cetățenii din Belarus au început să primească înștiințări de recrutare

Cetățenii belaruși au început să primească înștiințări de recrutare, a anunțat postul…