Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat marți că Moscova este deschisă la discuții cu Occidentul în legătură cu războiul din Ucraina, dar că nu a primit încă nicio propunere serioasă de negociere, relatează Reuters.

Într-un interviu la televiziunea de stat, Lavrov a declarat că oficiali occidentali, inclusiv purtătorul de cuvânt al Casei Albe pentru securitate națională, John Kirby, au declarat că Statele Unite sunt deschise la discuții, dar că Rusia a refuzat.

“Aceasta este o minciună”, a spus Lavrov. “Nu am primit nicio ofertă serioasă de a stabili contacte”.

El a mai spus că Rusia nu va refuza o întâlnire între președintele Vladimir Putin și președintele american Joe Biden la o viitoare reuniune G20 și că va lua în considerare propunerea dacă va primi una.

“Am spus în mod repetat că nu refuzăm niciodată întâlniri. Dacă există o propunere, atunci o vom lua în considerare”, a declarat Lavrov.

Referindu-se la posibilitatea ca Turcia să găzduiască discuții între Rusia și Occident, Lavrov a declarat că Moscova ar fi dispusă să asculte orice sugestie, dar nu poate spune în avans dacă aceasta va duce la rezultate.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *