Foto: Yelena Afonina /TASS via Getty Images

Ramzan Kadîrov, liderul regiunii rusești Cecenia, s-ar afla în Ucraina alături de trupele cecene, potrivit unor imagini difuzate de canalele de televiziune cecene și postate pe contul de Telegram al lui Kadîrov.

Kadîrov a postat luni pe Telegram o înregistrare video cu el însuși în uniformă militară studiind planuri în jurul unei mese cu soldați într-o cameră.

Într-un mesaj, el a precizat că înregistrarea video a fost făcută la Hostomel, un aerodrom din apropierea Kievului, relatează Agenția France-Presse.

“Zilele trecute eram la aproximativ 20 de km de voi, naziștii de la Kiev, iar acum suntem și mai aproape”, ar fi scris Kadîrov, care ar fi cerut forțelor ucrainene să se predea “sau veți fi terminați”, a delcarat Kadîrov.

“Dacă Kadîrov se află într-adevăr în apropierea Kievului, armata ucraineană îl va distruge” – a declarat consilierul prezidențial ucrainean Oleksii Arestovici.

Kadîrov și forțele sale au fost acuzați de ONG-uri internaționale de încălcări grave ale drepturilor omului în republica din Caucaz, controlată cu strictețe. El este un fost rebel devenit aliat al Kremlinului, care s-a descris anterior ca fiind “soldatul de jos” al lui Putin, cu o forță paramilitară la comanda sa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

17 morți în urma unui atac cu rachete rusești asupra unor clădiri din Odesa

Cel puțin 17 persoane au fost ucise după ce două rachete rusești…

Ciucă: Preţurile la carburanţi au scăzut, este o realitate care se vede în dimineaţa aceasta în benzinării

Benzina și motorina s-au ieftinit cu 50 de bani pe litru în…

Putin declară că Rusia este deschisă la discuții privind neproliferarea armelor nucleare

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că Moscova este pregătită pentru discuții…

Cetățenii din Belarus au început să primească înștiințări de recrutare

Cetățenii belaruși au început să primească înștiințări de recrutare, a anunțat postul…