Liderul nord-coreean Kim Jong Un a apărut vizibil mai slab în fotografiile publicate de presa de stat în această săptămână.

Scăderea continuă în greutate a lui Kim, care a fost vizibilă de luni de zile, a generat zvonuri că are probleme de sănătate.

Autoritățile au insistat că liderul nord-coreean este sănătos și pur și simplu mănâncă mai puțin „de dragul țării”, care se confruntă cu o lipsă severă de alimente.

Kim Jong Un când era gras

Kim a fost fotografiat în timpul unei întâlniri cheie a partidului de guvernământ în timpul căreia face de obicei anunțuri importante privind politica de Anul Nou.

Comitetul Central al Partidului Muncitorilor s-a reunit pentru a decide politicile menite să „călăuzească lupta partidului și poporului … către următoarea etapă a victoriei”, potrivit Agenției Centrale de Știri din Coreea.

Întâlnirea are loc când Kim împlinește 10 ani de la preluarea puterii după moartea tatălui său, Kim Jong Il, în 2011.

Economia Coreei de Nord a fost devastată de pandemia de Covid-19, de sancțiunile internaționale asupra arsenalelor sale nucleare și de managementul defectuos, totuși, experții cred că stăpânirea lui Kim asupra puterii nu este serios contestată.

Țara săracă se confruntă cu o criză alimentară pe fondul pandemiei de Covid-19 și după ce a fost lovită de inundații severe în ultimii ani.

Organizația ONU pentru Alimentație și Agricultură a estimat că Coreea de Nord are 860.000 de tone de alimente doar în acest an, echivalentul a aproximativ 2,3 luni de utilizare a alimentelor.

Phenianul a ordonat în iulie cetățenilor să înceapă să-și producă propriile alimente pentru a se pregăti pentru o penurie care ar putea dura până la trei ani.

Și Kim în octombrie le-a spus cetățenilor săi că ar trebui să se aștepte să mănânce mai puține alimente până când țara își redeschide granița cu China, în 2025.

Coreea de Nord și China și-au închis granița și au suspendat orice comerț în ianuarie 2020, întrerupând importurile de alimente și accesul fermierilor nord-coreeni la îngrășăminte.

Urmărește-ne pe Facebook
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole

VIDEO. George Simion, stropit cu cerneală la Iași

Copreședintele AUR, George Simion, a fost stropit cu cerneală, luni, la Iaşi,…

Rusia avertizează Japonia să nu se amestece în criza din Ucraina

Echipa ministrului rus de externe a avertizat Japonia să nu se amestece…

ÎPS Teodosie a primit trei amenzi într-o singură zi. Arhiepiscopia Tomisului transmite că sunt “ilegale”

ÎPS Teodosie a primit trei amenzi pentru nerespectarea carantinei într-o singură zi.…

SUA le cere cetățenilor americani să părăsească imediat Ucraina

Departamentul de Stat al SUA a cerut evacuarea cetățenilor americani din Ucraina,…

ÎPS Teodosie, amendat cu 1000 de lei pentru că nu a respectat carantina

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a fost amendat, luni, de poliţiştii constănţeni cu…