Russian opposition leader Alexei Navalny (L) and his brother Oleg take selfie pictures during a rally in memory of politician Boris Nemtsov, who was assassinated in 2015, in Moscow, Russia February 24, 2019. REUTERS/Maxim Shemetov

Avocatul liderului opoziției ruse confirmă faptul că Alexei Navalny a fost mutat dintr-o închisoare din Moscova într-unul dintre cele mai cunoscute lagăre de muncă din Rusia pentru a-și ispăși pedeapsa.

Navalny, care a supraviețuit unei încercări de otrăvire, ispășește o pedeapsă de doi ani de șase luni pentru că a sfidat condițiile de eliberare conditionată în timp ce era internat pentru otrăvire.

Facilitatea, aflată la aproximativ 100 de km de Moscova, este cunoscută drept închisoarea „zonei roșii”, definită de munca manuală dură pe care trebuie să o efectueze prizonierii.

Activistul Konstantin Kotov a fost eliberat din închisoare după 18 luni și a declarat pentru The New York Times că detinutii sunt în mod constant intimidati de către gardieni și pedepsiti dacă că nu a salutată ofițerii.

De asemenea, a fost penalizat cu izolare pentru că a împrumutat mănușile unui alt deținut după ce perechea trimisă de rudele sale a fost confiscată.

“Alexey va avea o perioadă foarte dificilă”, a spus Kotov. „Administrația ține la curent fiecare mișcare”. Șeful Serviciului Penitenciar din Rusia a declarat serviciului de știri Tass, de stat, că „nu există nici o amenințare” pentru „sănătatea sau viața” lui Navalny în închisoare.

Urmărește StiriNews.ro pe Facebook și Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole

VIDEO. Jandarm filmat în timp ce cade de pe cal, la cermoniile de 1 Decembrie

Un jandarm a fost filmat într-un moment stânjenitor, ieri, în timpul ceremoniilor…

Directorul Pfizer spune că oamenii vor trebui să se vaccineze anual împotriva Covid-19

Oamenii vor trebui cel mai probabil să se vaccineze anual împotriva Covid-19…

Înalta Curte a decis că Ion Iliescu poate fi anchetat în Dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990

Înalta Curte a decis joi că fostul președintele Ion Iliescu poate fi…

Talibanii au emis un decret care spune că femeile trebuie să își dea consimțământul la căsătorie

Guvernul taliban din Afganistan a emis vineri un decret privind drepturile femeilor,…