Denis Pușilin, liderul autoproclamatei Republici Populare Donețk (RPD), a declarat luni că se pregătește un tribunal pentru soldații ucraineni care s-au predat la uzina siderurgică Azovstal din Mariupol, potrivit agenției ruse de știri de stat RIA-Novosti.

Pușilin a declarat că prizonierii ucraineni se află acum pe teritoriul RPD, un teritoriu separatist susținut de Rusia în regiunea Donbas din estul Ucrainei, și că se pregătesc documente pentru un tribunal.

„Prizonierii de la Azovstal sunt deţinuţi pe teritoriul Republicii Populare Doneţk . De asemenea, pe teritoriul republicii este plănuită organizarea unui tribunal internaţional”, a spus Puşilin

Mariupol a căzut sub controlul complet al Rusiei săptămâna trecută, odată cu capitularea Azovstal, ultimul bastion al ucrainenilor care apărau orașul. Nu este clar câți soldați ucraineni ar trebui să se confrunte cu un potențial tribunal. Armata rusă a susținut că peste 2.000 de militari ucraineni s-au predat la uzina Azovstal.

Într-o știre separată, RIA a relatat că ministrul adjunct de externe rus Serghei Rudenko a declarat că Rusia este deschisă la posibilitatea de a discuta cu Ucraina despre schimbul de prizonieri de la Azovstal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

Ucraina începe să exporte energie electrică în România, la prețuri cu peste 70% mai mici decât cele locale

La doar trei luni de la lansarea regimului energetic fără vize, Ucraina…

Fostul președinte rus Medvedev spune că sancțiunile ar putea fi o justificare pentru război

Fostul președinte al Rusiei și actual vicepreședinte al Consiliului de Securitate, Dmitri…

Cetățenii din Belarus au început să primească înștiințări de recrutare

Cetățenii belaruși au început să primească înștiințări de recrutare, a anunțat postul…

17 morți în urma unui atac cu rachete rusești asupra unor clădiri din Odesa

Cel puțin 17 persoane au fost ucise după ce două rachete rusești…