Presupusul traficant ar fi fost văzut marți dimineața, în jurul orei 04:00, încărcând mai multe pungi într-un Ferrari, ulterior părăsind domiciliul. La 06:00 dimineața, când polițiștii i-au bătut la ușă, acesta era deja plecat, cel mai probabil fiind informat despre descinderile ce urmau să vină.

Din primele infomații se pare că traficantul era filat de către polițiști în momentul plecării, însă aceștia i-au pierdut urma.

Pe lângă liderul grupării, numărul doi din reţea a dispărut şi el înainte ca Poliţia să îi bată la uşă.

Anchetatorii nu exclud posibilitatea ca cei doi să fi părăsit țara.

Operaţiunea DIICOT, corodonată de la Bucureşti, ar fi fost secretă pentru poliţiştii din Arad. Chiar şi aşa, cei doi traficanți au dispărut cu două ore înainte ca trupele speciale să descindă în locuinţele lor. Fuga celor doi confirmă una dintre bănuielile procurorilor, şi anume că grupul infracţional are colaboratori în structurile statului .

23 de persoane au fost reținute, miercuri, după cele 157 de percheziții făcute marți de DIICOT și Poliția Română într-un dosar de contrabandă cu țigarete.

Potrivit, procurorilor DIICOT „în cursul anului 2017, pe raza municipiului Arad a fost constituit un grup infracţional organizat, format din aproximativ 100 de persoane”.

Gruparea, susţine DIICOT, era specializată în marele trafic de ţigări, marfa de contraband fiind transportată cu camioanele. „Ţigările achiziţionate din Ucraina, Republica Moldova şi Serbia erau încărcate în autotrenuri aparţinând unor societăţi de transport controlate de segmentul extern al grupării – cetăţeni sârbi, ucraineni, moldoveni, fiind disimulate în alte categorii de mărfuri (panouri de lemn, paste făinoase, etc.) sau în autotrenuri declarate goale la intrarea în România.

După introducerea acestora în ţară, erau transportate către depozite intermediare (identificate de liderii grupării), unde erau descărcate de către membrii grupării.

O parte din marfă se comercializa pe teritoriul României, iar o altă parte, era disimulată în alte categorii de mărfuri (în principal piese şi subansamble auto) şi, ulterior, era transportată şi comercializată în Marea Britanie, Germania, Franţa sau Italia, până în prezent, autorităţile engleze reuşind să captureze ţigarete pentru care valoarea totală a taxelor neachitate a fost calculată la aproximativ 10 milioane de lire sterline”, susţine DIICOT.

Urmărește-ne pe Facebook
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

Cinci morți în Ucraina, după ce un membru al Gărzii Naționale a deschis focul într-o fabrică militară

Un soldat al Gărzii Naționale Ucrainene a împușcat din motive necunoscute gărzile…

Interlop din clanul Duduianu, reținut de polițiști pe Aeroportul Otopeni, după ce a anunțat pe Facebook că vine în țară să se predea

Un membru al clanului Duduianu s-a predat autorităților române la întoarcerea în…

Rusia susține că nu a primit un “răspuns pozitiv” din partea SUA cu privire la garanțiile de securitate cerute

Rusia nu a primit un “răspuns pozitiv” din partea Statelor Unite sau…

SUA resping cererea Rusiei de a bloca aderarea Ucrainei la NATO

SUA au respins cererea Rusiei de a exclude Ucraina din NATO, pe…

ÎPS Teodosie rămâne în carantină, a decis joi Judecătoria Constanța

Judecătoria Constanţa a decis, joi, să respingă ca neîntemeiată cererea Arhiepiscopului Tomisului…