Cosmin Mladin, liderul tranficanților de ţigări din Arad, a fost prins de către poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale din IGPR, urmând ca acesta să fie adus la București, într-un centru de reţinere, a anunţat joi DIICOT. El a fost dat în urmărire naţională, luni, după ce a primit mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile la Tribunalul Bucureşti

Mladin a fost găsit de polițiști noaptea trecută, în jurul orei două, într-un imobil din Arad,

Presupusul lider al grupării a venit săptămâna trecută la Tribunalul București, acolo unde a fost citat, după ce a fost căutat de polițiști.

Luni, instanța a decis arestarea sa preventivă, dar până la emiterea mandatului Mladin a dispărut. Uleriror, polițiștii l-au dat în urmărire generală.

Cosmin Mladin este considerat liderul afacerilor ilegale cu ţigări de contrabandă în judeţul Arad. Arestarea lui Mladin are legătură cu o anchetă care s-a soldat cu 157 de percheziţii desfăşurate, în 13 iulie, de Poliţia Română şi DIICOT.

„În cursul anului 2017, în municipiul Arad a fost constituit un grup infracţional organizat, format din aproximativ 100 de persoane, cu componentă transfrontalieră, care, profitând de diferenţa semnificativă a preţului de piaţă a ţigaretelor provenite din Ucraina, Republica Moldova şi Serbia, faţă de preţul celor din spaţiul Uniunii Europene, ar fi achiziţionat cantităţi importante de ţigarete, pe care le-ar fi introdus în ţară, prin sustragere de la controlul vamal şi comercializarea lor în România şi alte ţări vest-europene, aducând astfel prejudicii bugetului consolidat al statului şi obţinând sume impresionante de bani”, se arăta într-un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române transmis în 13 iulie.

Urmărește-ne pe Facebook
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

Interlop din clanul Duduianu, reținut de polițiști pe Aeroportul Otopeni, după ce a anunțat pe Facebook că vine în țară să se predea

Un membru al clanului Duduianu s-a predat autorităților române la întoarcerea în…

Rusia susține că nu a primit un “răspuns pozitiv” din partea SUA cu privire la garanțiile de securitate cerute

Rusia nu a primit un “răspuns pozitiv” din partea Statelor Unite sau…

ÎPS Teodosie rămâne în carantină, a decis joi Judecătoria Constanța

Judecătoria Constanţa a decis, joi, să respingă ca neîntemeiată cererea Arhiepiscopului Tomisului…

Guvernul urmează să aprobe noi sancţiuni pentru șoferii agresivi

Guvernul urmează să aprobe, în şedinţa de astăzi, 27 ianuarie, printr-o ordonanţă,…

Danemarca ridică aproape toate restricțiile Covid-19

Danemarca a anunțat miercuri că va ridica aproape toate restricțiile privind Covid-19…