Regina Elisabeta a II-a va fi înmormântată astăzi în cadrul unui act de stat ceremonial. După o slujbă în Westminster Abbey, sicriul va fi transferat la Castelul Windsor, unde va fi înmormântată în cripta regală.

Regele Charles al III-lea va conduce o procesiune sumbră în spatele sicriului mamei sale pe drumul scurt de la Westminster Hall la abație, mai târziu.

În timp ce Londra se pregătește să primească până la un milion de vizitatori pentru această ocazie istorică, drumurile și podurile sunt închise circulației, iar o operațiune de securitate fără precedent este în desfășurare.

Toate zonele de vizionare publică pentru procesiune sunt deja pline, a anunțat Primăria Londrei.

Înainte de începerea slujbei, sicriul reginei va fi transportat – în prima dintre cele trei procesiuni care vor avea loc pe parcursul zilei – prin Piața Parlamentului, pe o distanță de aproximativ 250 de metri.

Prințul de Wales și ducele de Sussex vor merge din nou unul lângă altul în spatele tatălui lor, regele, care va merge alături de frații săi, cei patru copii ai reginei.

Doi dintre strănepoții reginei, prințul George, în vârstă de nouă ani, și prințesa Charlotte, în vârstă de șapte ani, vor merge, de asemenea, în spatele sicriului reginei.

Trăsura cu tunuri de stat va purta sicriul, trasă de 142 de marinari. O gardă de onoare va sta în piață formată din toate cele trei servicii militare, însoțită de o fanfară a Royal Marines.

Aproximativ 2.000 de persoane își vor lua rămas bun de la regină la funeraliile de stat, inclusiv 500 de demnitari – printre invitați numărându-se președinți, prim-miniștri și membri ai familiei regale străine.

Președintele american Joe Biden și președintele francez Emmanuel Macron au sosit, în timp ce premierul canadian Justin Trudeau și prima doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, vor fi, de asemenea, la abație.

Președintele Klaus Iohannis și soția lui se află, de asemenea, printre invitați.

foto: Reuters

De asemenea, vor fi prezenți membri ai mai multor familii regale europene, inclusiv din România, Belgia, Olanda, Spania și Danemarca, precum și împăratul și împărăteasa Japoniei.

Sursa: BBC

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

Forțele rusești s-au retras din orașul strategic Lyman din estul Ucrainei

Trupele rusești s-au retras din orașul strategic Lyman din estul Ucrainei “din…

Kadîrov îndeamnă Moscova să ia în considerare folosirea unei arme nucleare tactice în Ucraina

Ramzan Kadîrov, șeful regiunii rusești Cecenia, a declarat că Moscova ar trebui…