Agențiile de știri locale și rusești relatează că președintele belarus Aleksandr Lukașenko a fost sfătuit să își schimbe tot personalul în urma zvonurilor că ministrul belarus de externe, Vladimir Makei, a fost otrăvit.

Deși nu există încă niciun cuvânt oficial din partea guvernului cu privire la cauza morții lui Makei, surse din interior spun că Lukașenko a fost sfătuit să se debaraseze de tot personalul din locuința sa, precum și de tot personalul de catering și de gărzile de corp.

Leonid Nevzlin, om de afaceri și dușman în exil al lui Putin, a afirmat că Makei “a murit ca urmare a otrăvirii dezvoltate într-un laborator special al FSB”.

El a citat surse ‘apropiate serviciilor speciale rusești’, susținând: ‘Tabloul clinic în astfel de cazuri corespunde cu moartea prin accident vascular cerebral sau insuficiență cardiacă’.

Makei era unul dintre puținii oficiali din Belarus care nu se aflau sub influența Rusiei.

Ministrul de externe al Belarusului, Vladimir Makei, a decedat subit la vârsta de 64 de ani, a anunțat sâmbătă Ministerul de Externe al acestei țări.

“Vladimir Makei, ministrul Afacerilor Externe al Republicii Belarus, a decedat subit astăzi”, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe pe contul său oficial de Facebook, fără a oferi mai multe detalii despre circumstanțele în care a survenit decesul ministrului.

Makei urma să se întâlnească luni cu ministrul rus de externe Serghei Lavrov. Ministerul rus al Afacerilor Externe a declarat într-o declarație că deplânge vestea morții sale, descriindu-l ca fiind un “prieten adevărat” al Rusiei.

Sursa: EuroWeeklyNews

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Alte articole

A murit Paco Rabanne. Creatorul de modă avea 88 de ani

Paco Rabanne, cunoscut pentru parfumurile și creațiile sale de modă, a murit…