Mafia italiană face tot posibilul pentru a preveni afectarea de către coronavirus a afacerilor lor – inclusiv orchestrarea violențelor la protestele anti-lockdown.

Potrivit autorităților italiene, mafia a planificat și a dirijat demonstrații în Napoli care au degenerat vineri în violență și atacuri asupra poliției. Proteste similare au avut loc în toată țara în ultimele patru zile, proprietarii de baruri și restaurante și-au exprimat îngrijorarea că măsurile mai stricte, aduse de guvern pentru a contracara creșterea numărului de cazuri de coronavirus din țară, le vor distruge afacerile.

În timp ce frământările economice provocate de criză au oferit mafiei oportunități de a pune mana pe firme afectate, restricțiile sunt vești proaste, deoarece controalele sporite ale poliției reduc libertatea de a opera mafiei. Poliția estimează că odată cu închiderea vieții de noapte din Italia, veniturile din droguri ale clanul mafiot Camorra vor fi afectate de până la 60%.

Duminică, premierul Giuseppe Conte a anunțat o înăsprire a măsurilor, inclusiv la ora 18:00. limită pentru baruri și restaurante care deservesc clienții. Campania, Lazio și Lombardia – cele trei regiuni cu cele mai multe cazuri de coronavirus din Italia – au adoptat o stingere pe timp de noapte, în încercarea de a încetini ritmul de contagiune.

La un protest organizat vineri la Napoli, poliția a identificat membri cunoscuți a patru familii mafiote Camorra despre care se crede că direcționează violența. Protestatarii au aruncat cu pietre asupra poliției, precum au atacat ofițerii în interiorul mașinilor lor și au deteriorat vehiculele cu bâte. Mai mulți jurnaliști au fost, de asemenea, agresați. Vincenzo de Luca, guvernatorul regional, a descris evenimentele drept „război de gherilă”.

Procurorul șef anti-mafie, Federico Cafiero De Raho, a declarat ziarului local Il Mattino că „200 de scutere au urmat demonstrația și apoi, după un semnal convenit, au declanșat atacul asupra autorităților”.

“Violența a avut un nivel de intensitate care nu este comportamentul proprietarilor de restaurante și nici al lucrătorilor”, a spus el, adăugând că protestatarilor pașnici s-au alăturat membrii de extremă dreapta și anarhiști. „Ceea ce s-a întâmplat reprezintă un atac real, tangibil asupra statului”. De Luca a spus că protestul nu are nicio legătură cu îngrijorările legitime ale întreprinderilor cu privire la restrictiile de vineri și că a fost planificat și coordonat cel puțin o săptămână pe rețelele de socializare.

Giuseppe Antoci, președintele Fundației Caponnetto, un centru de cercetare mafiotă, a declarat că clanurile mafiei se opun restrictiilor Covid-19, deoarece controalele și închiderile sporite ale poliției le afectează capacitatea de a solicita plăți de extorcare și duc la reducerea veniturilor din vânzările de droguri. “Au fost devastati de primul blocaj”, a spus el.

Clanurile mafiote folosesc, de asemenea, protestele pentru a stimula furia si o neîncredere generală față de stat, a spus el. „Le convine să creeze un climat de conflict între oameni și stat. Ele arată că statul nu este acolo pentru tine și se oferă să te ajute. Procedând astfel, își lărgesc rețeaua de aliați. “

„Dacă un șef de mafie plătește cumparaturile tale de la supermarket când nu poți, el devine binefăcătorul tău”, a explicat el. “Există riscul să ne întoarcem cu 30 sau 40 de ani în urmă, când liderii mafiei erau considerați arbitri, care rezolvau problemele și disputele”.

Multe companii care au supraviețuit blocării vor intra acum în situația în care nu primesc ajutor, a spus el, iar mafia a ascuns fonduri pe care trebuie să le spele investind în întreprinderi legitime. Dacă întreprinderile apelează la împrumuturi de bani de la mafie, ratele dobânzii sunt atât de mari încât, în cele din urmă, vor fi forțați să cedeze o parte din afacere mafiei. “Statul trebuie să ajute rapid aceste afaceri, daca nu, mafia o va face”.

Senatorul Nicola Morra, șeful comisiei anti-mafie din parlament, a avertizat că mafia ar putea beneficia de pandemie. „Acolo unde există lipsuri sociale care susține nemulțumirea este un mod de a construi un mit, mitul mafiosului bun Camorra care te protejează și are grijă de tine. În sud încă auzi că se spune, din păcate, că … mafia este un lucru bun ”, a spus el într-un comunicat.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

Vladimir Putin a declarat că are “un mare respect” pentru poporul și cultura Ucrainei

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat miercuri că a respectat întotdeauna poporul…

Putin a semnat un decret potrivit căruia centrala nucleară din Zaporojie aparține acum Rusiei

Președintele rus, Vladimir Putin, a semnat un decret prin care a declarat…

Oficiali americani spun că Ucraina se află în spatele mașinii-capcană care a ucis-o pe fiica naționalistului rus Aleksandr Dughin

Oficiali ai serviciilor secrete americane susțin că Ucraina este responsabilă pentru o…

Mexic: Primarul orașului San Miguel Totolapan și alte 18 persoane au fost împușcate mortal, după ce membrii unui cartel au deschis focul în interiorul primăriei

Bărbați înarmați care au legături cu crima organizată au deschis focul asupra…

Anchetă privind un sirop de tuse după ce 66 de copii au murit în Gambia

Organizația Mondială a Sănătății a emis o alertă cu privire la patru…

Provincia chineză Xinjiang suspendă călătoriile în afara regiunii din cauza creșterii numărului de cazuri de COVID-19

Regiunea vastă Xinjiang din China este cea mai recentă zonă care a…

Statele OPEC+ vor să crească prețul petrolului printr-o reducere importantă a producției

Arabia Saudită și Rusia, acționând în calitate de lideri ai cartelului energetic…

Procesul lui Kevin Spacey pentru abuz sexual va începe joi la tribunalul federal din Manhattan

Kevin Spacey, actor laureat cu premiul Oscar, va fi judecat joi într-un…

Rezervele de gaz ale Europei sunt aproape pline pentru iarnă. Directorul AIE se teme că anul viitor ar putea fi foarte dificil

În timp ce depozitele de gaz ale Europei pentru această iarnă sunt…