Suspects in the assassination of Haiti’s President Jovenel Moise, among them Haitian-American citizens James Solages, left, and Joseph Vincent, second left, are shown to the media at the General Direction of the police in Port-au-Prince, Haiti, Thursday, July 8, 2021. Moise was assassinated in an attack on his private residence early Wednesday. (AP Photo/Joseph Odelyn)
Mai mulți dintre bărbații implicați în asasinarea președintelui din Haiti au lucrat anterior ca informatori ai forțelor de ordine din SUA, potrivit CNN.

Președintele haitian Jovenel Moise a fost ucis săptămâna trecută într-o operațiune despre care autoritățile haitiene spun că au fost implicati cel puțin 28 de bărbați, mulți dintre ei mercenari columbieni angajați prin intermediul unei companii de securitate din Florida.

Cel puțin unul dintre bărbații arestați în legătură cu asasinarea președintelui haitian a lucrat anterior ca informator la Administrația pentru Controlul Drogurilor din SUA, a declarat DEA într-un comunicat.

“Uneori, unul dintre suspecții la asasinarea președintelui haitian Jovenel Moise a fost o sursă confidențială pentru DEA”, a declarat agenția într-un comunicat.

În urma asasinării președintelui Moise, suspectul a luat legătura cu contactele sale din cardul DEA. Un oficial al DEA repartizat în Haiti i-a cerut suspectului să se predea autorităților locale și, împreună cu un oficial al Departamentului de Stat al SUA, a furnizat informații guvernului haitian care a asistat la predarea și arestarea suspectului și a altei persoane “, a declarat DEA.

DEA a mai precizat că este la curent cu rapoartele conform cărora unii asasini au strigat „DEA” în momentul atacului lor. Agenția americană a declarat că niciunul dintre atacatori nu opera în numele ei.

Alți suspecți au avut, de asemenea, legături cu SUA, inclusiv ca informatori pentru FBI, au spus surse apropiate anchetei.

FBI a declarat că nu comentează despre informatorii săi, cu excepția faptului că folosește „surse legale pentru a colecta informații” ca parte a investigațiilor lor.

Autoritățile au anunțat luni arestarea unui suspect despre care spun că ar fi orchestrat asasinatul. Christian Emmanuel Sanon, de 63 de ani, născut în Haiti, a intrat în țară cu un avion privat în iunie, a declarat șeful poliției Leon Charles într-o conferință de presă.

Autoritățile haitiene spun că Sanon a angajat compania din Florida, CTU Security, despre care pretindeau că ar fi recrutat bărbați inițial pentru a asigura securitatea lui Sanon, deși misiunea lor pare să se fi schimbat ulterior.

“El a venit în Haiti însoțit de câțiva oameni la începutul lunii iunie, acești oameni trebuiau să îi asigure securitatea”, a declarat Charles la conferința de presă. „A venit cu intenția de a prelua funcția de președinte al Republicii”.

Urmărește StiriNews.ro pe Facebook și Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole

VIDEO. Jandarm filmat în timp ce cade de pe cal, la cermoniile de 1 Decembrie

Un jandarm a fost filmat într-un moment stânjenitor, ieri, în timpul ceremoniilor…

Directorul Pfizer spune că oamenii vor trebui să se vaccineze anual împotriva Covid-19

Oamenii vor trebui cel mai probabil să se vaccineze anual împotriva Covid-19…

Constanța: Incendiu puternic la mai multe barăci, pe strada Justiției

Un incendiu puternic a izbucnit, joi, la mai multe barăci, pe strada…

1 Decembrie – Ziua Națională a României

1 decembrie 1918 reprezintă evenimentul principal din istoria României, dată la care…