Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat că nu va candida la nicio funcție în România, după ce s-a speculat în spațiul public despre o posibilă candidantură la urmatoarele alegeri prezidențiale.

“Vreau sa fie foarte clar: Nu candidez la nicio funcție în România. Știu că sunt de cealaltă parte a Prutului români care urmăresc ce facem noi la Chișinău și unii dintre ei apreciază ce facem noi la Chișinău. Suntem tare recunoscători. Noi avem niște sarcini importante aici. Trebuie să rezistăm. Noi trebuie sa reușim să ținem Republica Moldova de partea lumii libere. Noi trebuie să reușim să ducem Republica Moldova în UE. Sunt sarcini importante și complicate și noi contăm foarte mult pe sprijinul României”, a declarat Maia Sandu, potrivit TVR.

Subiectul a fost dezbătut în spațiul public, după ce președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, răspunzând unei întrebări despre o eventuală susținere a președintei Sandu la prezidențialele din România că, alături de PNL, este „unul dintre susţinătorii Maiei Sandu şi a unificării României Mari”.

Întrebat dacă există vreo lege care să împiedice o candidatură a Maiei Sandu la alegerile prezidenţiale din România şi Republica Moldova, liderul PSD a răspuns: „Trebuie să ai dublă cetăţenie. Există şi candidaţi în România care au dublă cetăţenie sau pot avea dublă cetăţenie”.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram