A pedestrian wearing a protective mask walks past a Hennes & Mauritz AB (H&M) store in Beijing, China, on Wednesday, July 15, 2020. The Chinese economy returned to growth in the second quarter, marking an important milestone in the global struggle to recover from the coronavirus pandemic. Photographer: Giulia Marchi/Bloomberg via Getty Images
H&M, Nike și alte mari mărci vestimentare occidentale se confruntă cu un boicot în China din cauza poziției pe care au adoptat-o ​​împotriva presupusei utilizări a muncii forțate pentru a produce bumbac în regiunea de vest a țării Xinjiang.

H&M și Nike au spus în urmă cu câteva luni că sunt îngrijorate de acuzațiile potrivit cărora munca forțată a fost folosită pentru a produce bumbac în Xinjiang, iar acum au fost prinși într-un boicot masiv care a izbucnit pe rețelele sociale chineze .

Multinaționala suedeză H&M, al doilea cel mai mare retailer de îmbrăcăminte din lume, a fost scoasă din marile magazine de comerț electronic din China, iar o celebritate proeminentă din China a rupt legăturile cu marca. Nike și Adidas, printre alte mărci, s-au confruntat ș ele cu critici grele.

Revolta vine după ce un grup legat de Partidul Comunist aflat la guvernare a postat o declarație a H&M despre Xinjiang pe site-ul chinez de socializare Weibo. În declarația, care a fost lansată în septembrie, compania H&M a spus că este „profund îngrijorată” de rapoartele privind munca forțată în producția de bumbac în Xinjiang.

Grupurile pentru drepturile omului au acuzat în mod repetat Beijingul că ține forțat uiguri și alte grupuri minoritare musulmane din regiune în tabere de „reeducare” folosindu-i la muncă forțată, despre care susțin că face parte din lanțurile globale de furnizare de tehnologie și de vânzare cu amănuntul, fie direct, fie indirect.

Sancțiunile recente din Statele Unite, Marea Britanie și Uniunea Europeană asupra Xinjiangului au declanșat o altă negare din partea guvernului chinez, care numește taberele „centre de formare profesională” concepute pentru a combate sărăcia și extremismul religios.

Urmărește StiriNews.ro pe Facebook și Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole

VIDEO. Jandarm filmat în timp ce cade de pe cal, la cermoniile de 1 Decembrie

Un jandarm a fost filmat într-un moment stânjenitor, ieri, în timpul ceremoniilor…

Directorul Pfizer spune că oamenii vor trebui să se vaccineze anual împotriva Covid-19

Oamenii vor trebui cel mai probabil să se vaccineze anual împotriva Covid-19…

Înalta Curte a decis că Ion Iliescu poate fi anchetat în Dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990

Înalta Curte a decis joi că fostul președintele Ion Iliescu poate fi…

Talibanii au emis un decret care spune că femeile trebuie să își dea consimțământul la căsătorie

Guvernul taliban din Afganistan a emis vineri un decret privind drepturile femeilor,…