Trei cetățeni bulgari au fost reținuți în Marea Britanie, fiind suspectați că ar fi spioni ruși, potrivit unui raport al bTV. Arestările au avut loc în februarie, iar suspecții se află în prezent în arest. Probele colectate sugerează presupusa lor afiliere cu serviciile secrete rusești.

Cei reținuți se confruntă cu acuzații legate de deținerea de documente de identitate false, inclusiv pașapoarte, cărți de identitate și alte documente din mai multe țări, precum Marea Britanie, Bulgaria, Franța, Italia, Spania, Croația, Slovenia, Grecia și Republica Cehă.

Numele suspecților sunt Orlin Rusev (45 de ani), Biser Jambazov (41 de ani) și Katrin Ivanova (31 de ani). Toți trei locuiesc în Marea Britanie de mai mulți ani, au lucrat în diferite domenii și au locuit în diverse locații.

Orlin Rusev are legături de afaceri cu Rusia și s-a mutat în Regatul Unit în 2009. El a ocupat o poziție tehnică în sistemul financiar timp de trei ani înainte de a înființa o afacere legată de interceptarea comunicațiilor sau, mai simplu spus, de informații, potrivit profilului său de pe LinkedIn. Rusev a fost, de asemenea, consilier în cadrul Ministerului bulgar al Energiei.

Biser Jambazov a lucrat ca șofer pentru spitale locale, în timp ce Katrin Ivanova a fost angajată ca asistentă într-un laborator privat. Cei doi s-au mutat în Marea Britanie în urmă cu aproximativ un deceniu și au creat o organizație locală care oferea informații bulgarilor despre viața pe insulă, inclusiv despre normele culturale și sociale ale societății britanice. De asemenea, ei au fost implicați în comisii electorale pentru alegerile bulgare din Londra, conform documentelor online.

Alte știri:  Partidul Verde Constanța desființează acuzațiile făcute de foștii membri: "Mitulescu, candidatul SOS la Primăria Constanța, a fost exclus din cauza consumului de droguri"
Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

O navă sub pavilion Tanzania s-a scufundat în Marea Neagră, lângă Sfântul Gheorghe

Sâmbătă dimineață, Autoritatea Navală Română a raportat scufundarea unei nave sub pavilion…