Avioanele de transport britanice C-17 au început livrarea de arme “antiblindate ușoare” în Ucraina, având în vedere comportamentul “din ce în ce mai amenințător” al Rusiei, potrivit unei declarații date de secretarul Apărării în Camera Comunelor.

“Începând de astăzi, zeci de mii de soldați ruși sunt poziționați în apropierea graniței ucrainene. Desfășurarea lor nu este una de rutină, iar acestea sunt echipate cu tancuri, vehicule blindate de luptă, artilerie cu rachete și rachete balistice cu rază scurtă de acțiune.

Pot confirma astăzi Parlamentului că, în lumina comportamentului tot mai amenințător al Rusiei și în plus față de sprijinul nostru actual, Regatul Unit oferă un nou pachet de asistență în domeniul securității pentru a spori capacitățile defensive ale Ucrainei.

Am luat decizia de a furniza Ucrainei sisteme de arme defensive ușoare, antiblindate. Un număr mic de personal britanic va asigura, de asemenea, o pregătire inițială pentru o perioadă scurtă de timp, în cadrul operațiunii ORBITAL, înainte de a se întoarce în Regatul Unit.

Acest pachet de asistență în materie de securitate completează pregătirea și capacitățile pe care Ucraina le are deja, precum și pe cele care sunt furnizate, de asemenea, de Regatul Unit și de alți aliați din Europa și din Statele Unite. Ucraina are tot dreptul de a-și apăra frontierele, iar acest nou pachet de ajutor îi sporește și mai mult capacitatea de a face acest lucru.

Permiteți-mi să fiu clar: acest sprijin este pentru capacități de armament cu rază scurtă de acțiune și, în mod clar, defensiv; nu sunt arme strategice și nu reprezintă o amenințare pentru Rusia. Acestea sunt destinate utilizării în autoapărare, iar personalul britanic care asigură instruirea în prima etapă se va întoarce în Regatul Unit după finalizarea acesteia“, se arată în comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

Rusia spune că va debloca accesul la porturile ucrainene din Marea Neagră doar dacă se elimină sancțiunile împotriva ei

Ministerul de Externe al Rusiei a declarat că va lua în considerare…

Comandanții de rang înalt au refuzat să părăsească uzina Azovstal din Mariupol

Niciun comandant nu a părăsit până acum combinatul siderurgic Azovstal din Mariupol,…