Există rapoarte neconfirmate din partea unor surse ucrainene potrivit cărora nava rusă Amiral Makarov, o fregată din clasa Amiral Grigorovici care operează în Marea Neagră, a fost lovită de rachete anti-navă ucrainene în apropiere de Insula Șerpilor.

“Sosesc noi informații despre un alt eșec al flotei rusești în apropierea coastelor noastre. Surse rusești neoficiale raportează că probleme s-au abătut asupra celei mai noi fregate de rachete Amiral Makarov”, a relatat ziarul Dumskaya din Odesa, citând surse proprii.

Acesta precizează că nava respectivă a fost pusă în funcțiune în 2017. Acesta a fost dotată cu echipamente moderne de apărare aeriană și înarmată cu rachete de croazieră Kalibr.

“Potrivit informațiilor preliminare, fregata nu a reușit să se ferească de o rachetă anti-navă ucraineană Neptun. Nava este grav avariată, dar rămâne pe linia de plutire. Deocamdată”, au subliniat jurnaliștii.

Statul Major General al forțelor armate ucrainene nu a publicat încă informații despre atacul asupra fregatei Amiral Makarov, dar raportul zilnic privind pierderile armatei ruse în Ucraina în ultimele 24 de ore arată că numărul navelor rusești avariate și distruse a crescut cu una.

Deputatul ucrainean Oleksiy Goncharenko a relatat pe pagina sa de Telegram că nava Amiral Makarov a fost lovit de o rachetă anti-navă ucraineană “Neptun”. El a citat surse rusești.

Potrivit site-ul de urmăririe MarineTraffic, o navă de salvare rusă (SPK-46150) a plecat din portul Sevastopol și se presupune că se îndreaptă spre locul incidentului.

De asemenea, pe un site de monitorizare al traficului aerian apare o dronă americană de supraveghere (FORTE11) care survolează intens zona Mării Negre.

Amiralul Makarov este o fregată din clasa Amiral Grigorovici a Marinei Ruse, parte a Flotei Mării Negre cu sediul la Sevastopol. A fost așezată la șantierul naval Yantar în februarie 2012 și pusă în funcțiune pe 25 decembrie 2017.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook