Un total de 15 membri ai echipajului, printre care si români, au fost răpiți de pe tancul petrolier cu pavilion maltez MT DAVIDE B, după ce nava a fost atacată de 9 persoane înarmate in largul coastelor statului Benin in Golful Guineei.

Nava are un echipaj de 21 de persoane format din cetățeni ucraineni, români și filipinezi. Compania care operează nava a confirmat că 15 membri au fost luați de pe navă, iar restul de șase sunt în siguranță și rămân la bord.

Petrolierul “Davide B” a fost construit în 2016 si este operat de compania olandeză De Poli Shipmanagement.

Compania a transmis un comunicat prin care își exprimă îngrijorarea și spune că face tot posibilul pentru a asigura eliberarea marinarilor

„De Poli Shipmanagement este foarte îngrijorat de atacul asupra navei sale și a navigatorilor săi. Principala prioritate a companiei este acum de a stabili contactul cu echipajul dispărut pentru a asigura eliberarea lor cât mai rapidă și sigură. Echipa de intervenție în caz de urgență a De Poli Shipmanagement este în legătură cu toate autoritățile relevante care au fost notificate imediat după incidentul care a avut loc la appx. 15.00 UTC joi. Compania este în contact strâns cu familiile navigatorilor pentru a-i sprijini în acest moment extrem de dificil ”, a transmis De Poli într-un comunicat.

Potrivit Digi24, la Ministerul Afacerilor Externe a fost deja convocată Celula de criză interinstituțională pentru a se începe demersurilor necesare „pentru verificarea situației, confirmarea informațiilor referitoare la cetățenia și identitatea persoanelor răpite și întreprinderea acțiunilor specifice în astfel de cazuri”.

Urmărește-ne pe Facebook
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

Rusia susține că Europa nu va mai primi petrol și gaze, în cazul în care va fi deconectată de la SWIFT

Nikolay Zhuravlev, vicepreședintele Consiliului Federației Ruse, a declarat, marți, că țările europene…

Ministrul ucrainean de Externe spune că numărul de trupe rusești de la graniță este insuficient pentru o invazie totală

Ministrul ucrainean de externe, Dmytro Kuleba, a declarat, miercuri, că Rusia nu…

Primarul Kievului, Vitali Klitschko: Germania a ‘trădat’ Ucraina prin interzicerea exporturilor de arme și susținerea gazoductului Nord Stream 2

Fostul campion mondial de box la categoria grea și primar al Kievului,…

Iohannis: România trebuie să fie pregătită pentru orice scenariu posibil

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, după ședința CSAT, că România trebuie…

Croația își va retrage forțele din NATO în eventualitatea unui conflict Rusia-Ucraina

Croația își va retrage militarii din cadrul forțelor NATO desfășurate în regiune…