Masca de protecție devine obligatorie în toate spațiile publice deschise, în localitățile unde incidenţa este mai mare de 6 la mia de locuitori, a anunțat, miercuri, Ministerul Sănătății.

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, și ministrul de Interne, Lucian Bode, au semnat, miercuri, ordinul comun care instituie obligativitatea purtării măștii. Ordinul urmează să fie publicat astăzi în Monitorul Oficial.

Ministrul de Interne spune că dacă mergem singuri pe stradă și în zonă nu sunt alte persoane, nu este obligatoriu să purtăm mască

Persoanele care desfășoară activități individuale, împreună cu membri ai familiei, respectiv persoane care desfășoară activități sportive. Prin acest ordin, dăm posibilitatea Comitetelor Județene pentru Situații de Urgență să vină și să stabilească dacă ei consideră necesare și alte excepții. Unde este aglomerație, este obligatorie masca peste 6 la mie. Dacă mergem singuri pe stradă și în zonă nu sunt alte persoane, nu este obligatoriu să purtăm mască. În parc nu este obligatorie masca dacă suntem cu cineva din familie, iar în zonă nu este aglomerație. Este absurd să porți masca când te plimbi în parc sau când faci sport. Dacă te plimbi singur în aglomerație, masca trebuie purtată, a declarat Lucian Bode.

Capitala, Timișoara, Cluj-Napoca, Iași, Constanța sau Craiova sunt doar câteva din marile orașe în care a fost depășit pragul de 6 la mie. Grupul de Comunicare Strategică a informat astăzi că 91 de municipii și 203 orașe în toată țara au trecut în scenariul roșu.

Urmărește StiriNews.ro pe Facebook și Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole

Ciolacu, către Diana Șoșoacă: Vă rog să purtaţi mască. Dreptul meu la viață nu se negociază

Preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu a atenționat-o pe Diana Șoșoacă, în plenul…

Video. Un român a intrat cu TIR-ul într-un avion, pe o autostradă din Germania

Un şofer român a intrat cu TIR-ul într-un avion care a aterizat…

Scandal la Târgul de Crăciun din Constanța, provocat de persoane fără Certificat Covid

Mai multe persoane au provocat un scandal, vineri seară, la Târgul de…

Test PCR obligatoriu la intrarea în ţară pentru cei care vin din state non-UE

Autoritățile române au decis duminică să introducă obligativitatea prezentării unui test negativ…