AFP a relatat sâmbătă că 20 de cadavre, toate în haine civile, au fost găsite împrăștiate pe o singură stradă, unul dintre ele având mâinile legate la spate și o cârpă albă și pașaportul ucrainean lăsat deschis lângă cadavru. “Toți acești oameni au fost împușcați”, a declarat primarul din Bucha, Anatoli Fedoruk, adăugând că alte 280 de cadavre au fost îngropate în gropi comune în altă parte a orașului.

În urma evenimentelor de la Bucha, ministrul ucrainean de externe a declarat duminică că forțele rusești țintesc cu brutalitate orice cetățean ucrainean pe care îl întâlnesc. “Masacrul de la Bucha a fost deliberat. Rușii urmăresc să elimine cât mai mulți ucraineni”, a scris Kuleba duminică pe Twitter.

Liderii europeni au condamnat uciderea civililor neînarmați din Bucha și din împrejurimile Kievului, promițând în același timp să impună sancțiuni suplimentare împotriva Rusiei.

Președintele Consiliului European, Charles Michel, s-a declarat șocat de “imaginile obsedante ale atrocităților comise de armata [rusă] în regiunea eliberată a Kievului”, adăugând că “noi sancțiuni și sprijin din partea UE sunt pe drum”.

Vicecancelarul Germaniei, Robert Habeck, a condamnat uciderea civililor ca fiind o “teribilă crimă de război [care] nu poate rămâne fără răspuns” și a cerut o întărire a sancțiunilor. Ministrul de externe al țării, Annalena Baerbock, a declarat că imaginile de la Bucha sunt “insuportabile”.

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, s-a declarat “îngrozită” de rapoartele privind “orori de nedescris” în zonele în care Rusia s-a retras și a declarat că este nevoie urgentă de o anchetă independentă.

“Acesta este un genocid”, a declarat duminică președintele ucrainean Volodimir Zelenski, vorbind după ce au apărut imagini cu cadavre de civili împrăștiate pe străzile din Bucha.

Întrebat în timpul unei apariții în cadrul emisiunii “Face the Nation” de la CBS News dacă Rusia desfășoară un genocid în Ucraina, Zelenski a răspuns: “Într-adevăr. Acesta este un genocid”.

“Eliminarea întregii națiuni și a poporului. Noi suntem cetățenii Ucrainei. Avem mai mult de 100 de naționalități. Este vorba despre distrugerea și exterminarea tuturor acestor naționalități”, a continuat el.
Ucraina nu vrea să fie “supusă politicii Federației Ruse”, a declarat Zelenski, adăugând că acesta “este motivul pentru care suntem distruși și exterminați”.

Secretarul de stat american Antony Blinken a declarat duminică că Departamentul de Stat va ajuta la documentarea oricăror atrocități comise de armata rusă împotriva civililor ucraineni din orașul Bucha.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

Medvedev: Ticăloșii de la Kiev și patronii lor occidentali sunt gata să provoace un nou Cernobîl

Fostul președinte rus Dmitri Medvedev a acuzat autoritățile ucrainene și Occidentul că…

FBI a ridicat documente “strict secrete” de la reședința lui Donald Trump

Update: Donald Trump face obiectul unei anchete penale pentru potențiale încălcări ale…

Coreea de Sud îl grațiază pe șeful Samsung pentru a “contribui la depășirea crizei economice”

Moștenitorul și liderul de facto al grupului Samsung a primit vineri o…

Primar din Vaslui, deranjat de avioanele militare: “Au alungat norii de ploaie”

Primarul din comuna vasluiană Ștefan cel Mare, Mihai Moraru, este foarte deranjat…