Procurorii și polițiștii efectuează mai multe percheziții în cadrul unei anchete complexe privind o serie de infracțiuni în domeniul medical, fiind vizați medici care ar fi efectuat mai multe intervenții chirurgicale, nerespectând cerințele procedurale și nerespectând utilizarea recomandată a dispozitivelor cardiace, ceea ce a dus la rănirea și punerea în pericol a pacienților.

Printre aceste infracțiuni se numără abuzul de putere, luare de mită, fraudă intelectuală, utilizarea de documente false și continuarea activității după ce autoritățile competente au dispus oprirea acesteia.

Surse judiciare au declarat pentru HotNews.ro că anchetatoriii au descins și la Spitalul de Urgență „Sfântul Spiridon” din Iași, la Secția Cardiologie și la Ambulatoriu, fiind vizați medicii care au operat mai mulți pacienți pe inimă și le-ar fi montat dispozitive medicale – stenturi, defibrilatoare și stimulatoare – prelevate de la persoane decedate.

Operațiunea este supervizată de Parchetul General și a implicat Direcția de Investigare a Criminalității Economice și Direcția de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, precum și inspectoratele de poliție din Brașov, Iași, Neamț și Suceava.

Perchezițiile sunt efectuate în județele Brașov (3), Iași (20) și Neamț (1), la sediile sociale ale unor firme (3), la domiciliile persoanelor fizice (9) presupus a fi implicate în activitatea infracțională sau la imobile deținute de acestea (5). De asemenea, vor fi efectuate percheziții domiciliare la sediul unei primării comunale (1), a unor unități medicale – spitale (5) și la un O.N.G. (1).

Au fost identificate, de asemenea, o serie de suspiciuni de încălcare a dispozițiilor legale în sectorul construcțiilor. Se preconizează că operațiunea va continua cu luarea de măsuri suplimentare împotriva societăților comericale implicate în producția și distribuția de echipamente și dispozitive medicale, precum și cu chemarea suspecților pentru interogatoriu.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Alte articole

Constanța: Felicia Ovanesian a demisionat din funcția de city manager

Felicia Ovanesian a demisionat marți din funcția de city manager al municipiului…

CPI, îngrijorată de “amenințările” Rusiei cu privire la mandatul de arestare al lui Putin

Curtea Penală Internațională (CPI) și-a exprimat îngrijorarea cu privire la “amenințările” din…

Primăria Constanța anunță că orașul a intrat în cursa pentru “Destinația anului 2023”

Primăria Constanța a solicitat sprijinul constănțenilor și al turiștilor pentru a obține…

Președintele Klaus Iohannis critică Comisia Europeană pentru decizia de a aloca doar 10 milioane euro producătorilor români de cereale

Președintele Klaus Iohannis a criticat Comisia Europeană pentru decizia de a aloca…

Medvedev: Orice încercare de a-l aresta pe Putin ar fi o declarație de război împotriva Rusiei

Dmitri Medvedev a declarat că orice încercare de arestare a președintelui rus…

Marina americană respinge afirmația Chinei că o navă de război a intrat “ilegal” într-o parte a Mării Chinei de Sud

Marina Statelor Unite a respins afirmațiile Chinei potrivit cărora un distrugător american…

Ucraina va lansa “foarte curând” o contraofensivă în Bakhmut, afirmă șeful forțelor terestre ucrainene

Trupele ucrainene din Bakhmut vor lansa o contraofensivă “foarte curând”, a declarat…